Unió Europea
Català | Español | English | Deutsch Buscar

Inici -> L'Ajuntament -> Projectes cofinançats per Fons Europeus -> Projecte INCIRCLE

Projecte INCIRCLE

Es tracta d'un projecte europeu INTERREG MED (fons europeus de desenvolupament regional (FEDER) subvencionat al 85%) liderat per la ciutat italiana de Trieste i que es denomina INCIRCLE, que és l'acrònim de "Donar suport a zones insulars i àrees amb baixa densitat de població en la transició cap una economia turística més circular".

El projecte pilot a Palma es basa en la reducció de plàstics d'un sol ús procedent de botelles de plàstic d'aigua mineral, a través de la promoció del consum d'aigua del grifó subministrada per un sistema de fonts instal·lades al carrer. Per a facilitar l'ús de les fonts es repartiran 5.800 botelles reutilitzables entre la població turista a través d'hotels. Addicionalment, amb aquest projecte aconseguirem una reducció en la petjada de carboni de tot el procés perquè evitarem la generació de gasos d'efecte hivernacle del transport de l'aigua mineral embotellada i les generades en la producció del plàstic per a les botelles i taps. 

Per a la promoció de l'esmentat sistema de fonts, entre la població turista i local, es desenvoluparà una "App" amb la qual es geolocalitzaran les fonts i l'usuari coneixerà des de la seva ubicació les fonts més properes i la distància a cada una de elles.  Més informació:  https://incircle.interreg-med.eu/

Data darrera modificació:20 d'abril de 2022

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226