Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici -> La Ciutat -> Platges i zones de bany

El Carnatge

És un espai natural costaner situat al centre de la badia de Palma, entre les barriades del Coll den Rabassa i Can Pastilla, just al costat de l'aeroport de Son San Joan, a uns 5km del centre de Palma. Compta amb petites cales arenoses i accessos rocosos a la mar, a més d'un passeig costaner amb accés per a ciclistes i vianants.

Hi destaca cala Pudent, un espai litoral d'interès geològic en què s'hi depositen restes de Posidonia oceanica.

Hi destaquen elements patrimonials culturals com Les Cases del Carnatge o La Caserna; elements patrimonials de defensa com les bases dels canons, les trinxeres i els túnels; les pedreres de marès (marines o practicables); elements patrimonials naturals com els nivells geològics detectables al Carnatge, la geologia de Cala Pudent o el jaciment fòssil de Myotragus balearicus.

En quant a la flora, a la zona marítima s'hi poden observar praderas de Posidonia oceanica. A la zona terrestre cal destacar la presencia de Cistus clusiisubsp. multiflorus, Helianthemus origanifolium subsp. serrae y Salsola vermiculada; totes elles es troben a Es Carnatge, un dels pocs llocs on encara són presents a Mallorca.

Entre les espècies faunístiques del medi marí en la zona des Carnatge destaquem les nacres, ofiures, holotúries i estrelles d'arena; les espècies endèmiques propies de màquies o dunes costaneres (Tentyria schaumi i Pimelia criba); i els aucells propis de medis marins com son les gavines (destacar la presencia de Larus audouinii), els virots (destacar Puffinus mauretanicus) i els corbs marins. Dins l'avifauna pròpia de zones interiors i ruderals hi trobarem fringíl·lids, passeriformes, puputs i la tortera turca, etc.

L'espai natural del Carnatge és una espai amb zones accessibles per a cans. Prestau especial atenció a la zonificació dels espais lliures per a cans del Carnatge i respectau les zones de regeneració dunar.

Davant el Carnatge, una mica cap a l'est, hi trobam l'Illot de la Galera, de 2500 m2, que també és una àrea natural d'essencial interès geològic i paleontològic.

No compta amb accessos per a persones amb mobilitat reduïda ni amb servei de vigilància propi, tot i que hi ha vigilància dinàmica del servei de salvament de platges

Noticies

Adreça

Carrer  del Congre

Palma (Illes Balears)

 Vegeu Google Maps

Descàrrega d'arxius

Galeria multimedia

Imatges

Cartell Carnatge Cort engega la Zona d'Oci Caní d'Es Carnatge

Data darrera modificació: 18 de juny de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226