Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici -> Zones de bany

El Carnatge

És un espai natural costaner situat al centre de la badia de Palma, entre les barriades del Coll den Rabassa i Can Pastilla, just al costat de l'aeroport de Son San Joan, a uns 5km del centre de Palma. Compta amb petites cales arenoses i accessos rocosos a la mar, a més d'un passeig costaner amb accés per a ciclistes i vianants.

Hi destaca cala Pudent, un espai litoral d'interès geològic en què s'hi depositen restes de Posidonia oceanica.

Hi destaquen elements patrimonials culturals com Les Cases del Carnatge o La Caserna; elements patrimonials de defensa com les bases dels canons, les trinxeres i els túnels; les pedreres de marès (marines o practicables); elements patrimonials naturals com els nivells geològics detectables al Carnatge, la geologia de Cala Pudent o el jaciment fòssil de Myotragus balearicus.

En quant a la flora, a la zona marítima s'hi poden observar praderas de Posidonia oceanica. A la zona terrestre cal destacar la presencia de Cistus clusiisubsp. multiflorus, Helianthemus origanifolium subsp. serrae y Salsola vermiculada; totes elles es troben a Es Carnatge, un dels pocs llocs on encara són presents a Mallorca.

Entre les espècies faunístiques del medi marí en la zona des Carnatge destaquem les nacres, ofiures, holotúries i estrelles d'arena; les espècies endèmiques propies de màquies o dunes costaneres (Tentyria schaumi i Pimelia criba); i els aucells propis de medis marins com son les gavines (destacar la presencia de Larus audouinii), els virots (destacar Puffinus mauretanicus) i els corbs marins. Dins l'avifauna pròpia de zones interiors i ruderals hi trobarem fringíl·lids, passeriformes, puputs i la tortera turca, etc.

L'espai natural del Carnatge és una espai amb zones accessibles per a cans. Prestau especial atenció a la zonificació dels espais lliures per a cans del Carnatge i respectau les zones de regeneració dunar.

Davant el Carnatge, una mica cap a l'est, hi trobam l'Illot de la Galera, de 2500 m2, que també és una àrea natural d'essencial interès geològic i paleontològic.

No compta amb accessos per a persones amb mobilitat reduïda ni amb servei de vigilància propi, tot i que hi ha vigilància dinàmica del servei de salvament de platges

Noticies

26 de juliol de 2017 -  L'Ajuntament de Palma encarrega a EMAYA la neteja de la runa de l'entorn de Cala Pudent a Es Carnatge
21 de juliol de 2017 -  S'instal·len cartells explicatius dels valors naturals i tres aparcaments de bicicletes a Es Carnatge
6 de juny de 2017  -   Inauguració de l'exposició sobre Es Carnatge a Sa Petrolera
18 de maig de 2017 -  Es Carnatge tendrá una barrera vegetal que tapará el espacio reservado a AENA
14 de maig de 2017 -  Uns 40 voluntaris retiren més de 130 kg de residus avui de matí a Es Carnatge
31 de març de 2017 -  Instal·lat un cartell sobre les aus marines a es Carnatge
3 de febrer de 2017 - El Carnatge sobreviu a l'especulació
12 de novembre de 2016  -   Més de 60 voluntaris retiren 340 kg de residus del Carnatge avui matí
9 d'octubre de 2016 - Activitat d'observació ornitològica organitzada per l'Ajuntament de Palma i el GOB amb motiu de la celebració del Dia Mundial de les Aus a Es Carnatge
23 d'agost de 2016 - EMAYA retira més de 15 tones d'amiant d'Es Carnatge abocats des de fa uns 8 anys
19 de setembre de 2015 - Cort recuperarà es Carnatge

Adreça

Carrer  del Congre

Palma (Illes Balears)

 Vegeu Google Maps    Vegeu Guia de Palma

Descàrrega d'arxius

Galeria multimedia

Imatges

Cartell Carnatge Cort engega la Zona d'Oci Caní d'Es Carnatge

Data darrera modificació: 24 d'agost de 2017

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226