Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici -> Atenció Ciutadana -> Bandera Blava

Bandera Blava

     La Bandera Blava és un guardó internacional que concedeix anualment la Fundació d'Educació Ambiental (FEE) . Aquest guardó es concedeix a platges i ports esportius com a símbol identificatiu d'una alta qualitat ambiental i uns bons serveis i seguretat per als usuaris. 

     La campanya Bandera Blava es desenvolupa anualment a més de 30 països, predominatment europeus, de tres continents, de forma independent, voluntària, i amb la participació de més de 1.000 municipis litorals. 

     La Bandera Blava  està lligada a l'actuació coordinada de quatre nivells: local, autonòmic, estatal i internacional, que de manera conjunta promouen, desenvolupen i afavoreixen accions que tenen com a objectiu final la gestió ambiental sostenible al conjunt del litoral del municipi. 

     Així, la Bandera Blava en una platja reconeix i estimula l'esforç dels ajuntaments per aconseguir que les platges del seu municipi compleixin determinats criteris normatius (Llei de costes, Directiva de les aigües de bany, Directiva de les aigües residuals urbanes, etc.), de neteja i seguretat, i amb una informació i gestió ambiental adequades.  

    El Programa Bandera Blava s'ha convertit en una etiqueta i un guardó ambiental de referència que reconeix principalment 4 àrees principals: la qualitat de les aigües de bany; la informació i educació ambiental; la gestió ambiental i la seguretat, els serveis i les instal·lacions.

    Aquest guardó s'ha de renovar cada any.

    A la temporada de bany del 2016, s'han perdut 3 dels 4 guardons a les platges de Palma, degut als resultats de qualitat de l'aigua de bany en la temporada anterior, corresponent al període del 2015.

    Pel que fa a la qualitat de les aigües de bany, segons el Reial Decret 1341/2007, d'11 d'octubre, sobre la gestió de la qualitat de les aigües de bany, la qualitat de les aigües de bany es classifica com de qualitat: «Insuficient», «Suficient», «Bona» i «Excel·lent»

    Aquest programa exigeix que el resultat de la qualificació sanitària de les aigües de bany sigui "excel·lent".

    En relació als resultats de la Platja de Palma, s'ha de tenir en compte que es tracta d'una platja de grans dimensions, que compta amb 6 punts de mostreig per analitzar les seves aigües. Els resultats dels anàlisis realitzats durant l'estiu de 2015 han estat sempre "excel·lents", excepte a un dels punts on en tres ocasions el resultats varen ser "bons", però no excel·lents. Aquests resultats analítics són públics al web nayade.msc.es/ (Sistema de Información Nacional de Aguas de Baño).

Aquests resultats són els que han impedit que la Platja de Palma compti aquest estiu amb la bandera blava. En el cas de Ca'n Pere Antoni i Ciutat Jardí, en una ocasió el 2015, els resultats no van assolir la qualificació "excel·lent".

En tot moment, emperò, no s'ha perdut la qualificació d'aigua apta per al bany.

Amb l'objectiu de resoldre les deficiències en les infraestructures de tractament d'aigües que permetran evitar els abocaments d'aigües residuals a la badia, s'han previst una sèrie de millores en el Pla de Sanejament

Descàrrega d'arxius

Data darrera modificació:16 de juny de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Sede Electrónica

Continguts relacionats

Oficines Atenció a la ciutadania - 010 Ruta Litoral - Sender Blau Recomanacions Seguretat Accessibilitat Bandera Blava Fauna i flora Metereologia Bústia de queixes i suggeriments Qualitat de l'aigua Neteja OIT Platja de Palma WIFI

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226