Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

Cort inclou clàusules socials i ambientals als plecs que regeixen la licitació de les platges

1 de febrer de 2017

La Junta de Govern ha aprovat l'expedient per a licitar l'explotació de les platges de Cala Major, Can Pere Antoni, Ciutat Jardí i Cala Estància

El concessionari haurà de dotar les platges de contenidors de recollida selectiva i afavorir la contractació de persones amb dificultats d'accés al mercat laboral

Truyol: "Garantim un servei de qualitat i al mateix temps un respecte social, lingüístic i mediambiental"

Palma, 1 de febrer de 2017.- La tinenta de batle d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal i portaveu de l'equip de govern, Neus Truyol, ha informat que a la reunió celebrada avui de la Junta de Govern s'ha aprovat l'expedient de contractació per a licitar l'ocupació i explotació de les platges de Cala Major, Can Pere Antoni, Ciutat Jardí i Cala Estància per un import total de 75.933,75 euros.

Una de les principals novetats que ha introduït l'equip de govern ha estat la incorporació de clàusules socials i ambientals. Així, en l'àmbit de les clàusules socials, el contracte vetla perquè es garanteixin criteris d'accessibilitat universal, igualtat de drets laborals, afavorir la contractació de persones amb discapacitat, que es garanteixi la igualtat entre dones i homes, que no s'usi llenguatge sexista i que s'afavoreixi la contractació de persones amb dificultat d'accés al mercat laboral, entre d'altres.

Truyol ha destacat que els nous plecs "garanteixen un servei de qualitat i al mateix temps un respecte social, lingüístic i mediambiental".

En l'apartat de novetats de caràcter ambiental, els plecs estipulen que es vetli per l'estalvi d'aigua i electricitat; que es compleixi la nova Ordenança de neteja, rebuigs i residus sòlids urbans municipals (dotar, per tant les platges de papereres que permetin la recollida selectiva de residus) i vetlar per a garantir la prohibició d'entrar vidre a les platges.

Aquesta licitació per procediment obert es realitza per un termini d'un any, prorrogable, any a any, fins a un màxim set anys.

Els cànons a l'alça per a les diferents platges, calculats d'acord amb el 30% del rendiment econòmic de l'explotació, suposen per a les diferents platges:

  • Cala Major 29.765,01 €
  • Can Pere Antoni 10.018,55 €
  • Ciutat Jardí 23.684,22 €
  • Cala Estància 12.505,97 €
  • Total 75.973,75 €

A més del cànon, els concessionaris hauran de fer front a les despeses de neteja, recollida selectiva dels residus, retirada de la posidònia, col·locació i manteniment de passarel·les, casetes, papereres, dutxes, rètols, manutenció del personal del Servei Municipal de Salvament, tractament de residus, aigua, llum.

La neteja de la platja s'haurà de realitzar amb especial atenció a les restes acumulades de posidònia. Aquestes hauran de ser retirades seguint les recomanacions que incorpora un annex de bones pràctiques de recollida de restes de posidònia.

També es detallen tota una sèrie de criteris ambientals que s'han de seguir a l'hora de fer el manteniment dels equipaments de les platges. Alguns exemples comprenen: obligatorietat que la fusta de les casetes, cartelleria i passarel·les sigui certificada de gestió forestal sostenible, les bombetes siguin de tipus LED, els aparells de climatització de les casetes i els electrodomèstics siguin de classe energètica A+++.

A partir d'ara se sotmetran els presents plecs a informació pública mitjançant anunci al BOIB per un termini de deu dies naturals i, acomplit aquest tràmit, es remetran els plecs a la Secció de Contractació per a la seva licitació.

Bo Escolar del primer trimestre del curs 2016/2017.

Neus Truyol també ha informat que a la Junta de Govern s'ha donat compte de l'Informe de comprovació del Bo Escolar del curs 2016/2017. Truyol ha destacat que en el primer trimestre s'han atorgat ajudes a 341 famílies per a poder obtenir plaça a 23 escoletes de la ciutat. El total d'ajudes del que es du de curs ha estat de 78.800 euros.

Descàrrega d'arxius

Data darrera modificació: 2 de febrer de 2017

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226