Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

María Sebastián guanya la beca dels Ciutat de Palma amb un projecte sobre el passeig Marítim de Palma

16 de gener de 2017

L'arquitecta i llicenciada en història de l'art ha guanyat amb un estudi sobre la gènesi, desenvolupament i futur del Marítim

Palma, 16 de gener de 2017.- Maria Sebastián Sebastián ha guanyat la beca d'investigació dels Premis Ciutat de Palma 2016, dotada amb 5.000 euros, que s'entregarà el proper dia de Sant Sebastià. Sebastián ha estat guardonada amb el treball "El passeig Marítim de Palma. Gènesi, desenvolupament i futur".

El projecte seleccionat és un estudi dirigit al millor coneixement d'una de les zones de Palma que més s'ha modificat des de mitjans del segle passat. Totes les edificacions i estructures del passeig Marítim han donat com a resultat un espai heterogeni, on conflueixen edificis d'estils i autors molt variats. És una zona ocupada majoritàriament per hotels, bars, restaurants i un teatre i sala de concerts com l'Auditòrium, per la qual cosa és un espai molt visitat, tant pels turistes com pels residents a Palma.

Per tots aquests motius el jurat va considerar que una catalogació dels edificis de la zona i un estudi de conjunt és un treball imprescindible, sobretot de cara a futures intervencions urbanístiques, i també de cara a la conservació d'aquelles edificacions que presentin un especial interès arquitectònic.

Els objectius principals del projecte són "establir les fases del projecte de l'eix viari, localitzar i analitzar les obres arquitectòniques de major importància i determinar el grau de rellevància del passeig des d'una doble perspectiva urbanística i de funcionalitat de l'espai tant per a residents com per a visitants", segons Sebastián. Per a l'autora del projecte, "donada l'actual rellevància de Palma dins els circuits turístics, es considera necessari fer una recerca des d'un punt de vista global, històric i arquitectònic al voltant de la que és una de les seves vies principals".

María Sebastián és arquitecta, llicenciada en Història de l'Art i màster en Patrimoni Cultural: Investigació i Gestió. Actualment està cursant el doctorat en Història de l'Art a la Universitat de les Illes Balears.

Data darrera modificació: 18 de gener de 2017

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226