Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

Més de 60 voluntaris retiren 340 kg de residus del Carnatge avui matí

12 de novembre de 2016

Neus Truyol ha valorat molt positivament la jornada de neteja i la participació de famílies i persones de totes les edats

Palma, 12 de novembre de 2016.- Avui matí s'ha realitzat al Carnatge la jornada de voluntariat. Més de 60 persones han fet feina des de les 10 del matí retirant residus de la zona litoral, les antigues pedreres i les bateries de costa. En total han retirat uns 340 kg, classificats en diverses fraccions (vidre, envasos, rebuig i voluminosos).

La jornada ha començat a les 10 del matí a la zona del Carnatge més propera a Can Pastilla, on s'han congregat els més de 60 voluntaris participants. Després de la benvinguda per part de la regidora d'Ecologia, Neus Truyol, i l'explicació de les tasques a realitzar, els voluntaris s'han distribuït en tres grups i s'han dirigit a les zones de feina amb bosses, saques, guants i altres estris per a la neteja.

Un dels grups, format bàsicament per famílies amb infants petits, ha fet feina a la zona litoral: la platja i la zona rocosa propera. Altres dos grups han retirat residus de les antigues pedreres de marès, on s'han trobat més deixalles, especialment residus voluminosos (matalassos, una cadira, etc.). El quart grup ha estat netejant l'interior de les bateries antiaèries de la zona, on s'acumulaven nombrosos residus.

Després de gairebé dues hores de feina han transportat els residus al lloc indicat, on s'ha comprovat si la classificació feta era correcta i se n'han acabat de separar d'altres. Una vegada seleccionats s'han pesat les diverses fraccions i s'han quantificat els residus recollits: 35 kg d'envasos, 20 de vidre, 70 de voluminosos i 215 de rebuig.

Un camió d'EMAYA ha retirat els residus per a transportar-los als llocs indicats per a cada fracció.

Al llarg de tot el matí també s'ha instal·lat al mirador una taula informativa, jocs sobre residus i un taller de tast d'aigua de la mar. Així mateix, una vegada finalitzada la neteja, l'historiador Pere Galiana ha realitzat un itinerari guiat per a explicar els principals elements patrimonials i la història del Carnatge.

Neus Truyol, regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, ha valorat molt positivament la jornada, tant per la retirada de residus com per la bona acollida i l'àmplia participació de voluntaris.

Aquesta acció forma part de tot un pla de feina de l'Ajuntament de Palma per a recuperar aquest tram de litoral de la badia, l'únic del terme de Palma sense urbanitzar, que té grans valors naturals i patrimonials.

Recentment EMAYA ha netejat zones de l'interior del Carnatge retirant runa i amiant. Així mateix s'han instal·lat cartells i s'ha delimitat la zona de protecció de les dunes i s'han senyalitzat les àrees de lliure circulació de cans.

Data darrera modificació: 15 de novembre de 2016

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226