Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

Neix PalmaFolk, el nou segell que aglutinarà tota la programació de cultura d'arrel

11 d'octubre de 2016

El Teatre Mar i Terra aspira a ser el punt de trobada per a la ciutadania que viu activament la cultura tradicional pròpia

Govern, IEB i Cort posen en marxa el Novembre Folk, tot un programa d'actes xerrades, fires i concerts escampats per Palma, la Pobla, Manacor i Formentera

Llorenç Carrió: "Aprofitam per a recuperar la figura d'Antoni Rotger "de sa Calatrava", promotor de la Rua i de les festes de Sant Sebastià

Palma, 11 d'octubre.- El regidor de Cultura, Política Lingüística i Memòria Històrica de l'Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió, juntament amb la coordinadora de Cultura, Noemí Garcies; el cap de publicacions de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Bernat Campins, i el president del Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional, Andreu Ramis, han presentat avui al vestíbul de Cort totes les activitats aglutinades sota el segell PalmaFolk.

El regidor de Cultura, Llorenç Carrió, ha remarcat que "fer més viva i donar a conèixer la identitat" és una de les prioritats de la seva àrea i ha explicat que "PalmaFolk no només és un logotip, sinó que aspira a donar caràcter permanent i durant tot l'any a una sèrie d'activitats vinculades amb la cultura d'arrel". PalmaFolk, de fet, neix com un gran contenidor de tota la cultura d'arrel que es fa a Palma al llarg de tot l'any relacionada amb patrimoni immaterial i cultura popular, des de cursos, concerts, jornades, conferències, taules rodones a molts d'altres. L'Àrea de Cultura vol, a més, que el Teatre Mar i Terra sigui el punt de trobada de tots els actes que tinguin a veure amb la recuperació de la cultura tradicional pròpia.

Programa

El PalmaFolk inclou fins a final d'any les següents activitats:

  • Aula Folk: Des de fa unes setmanes i fins al proper 30 d'octubre s'ha obert la convocatòria per a apuntar-se als cursos de ball de bot, cançons infantils i animació, tallers de castanyetes i altres. Es duen a terme al Teatre Mar i Terra.
  • Setmana de la Cultura Popular i Tradicional: Des del 9 i fins al 13 de novembre se celebrarà al Teatre Mar i Terra la Setmana de Cultura Popular i Tradicional, que farà un reconeixement a la figura d'Antoni Rotger "de Sa Calatrava", un dels dinamitzadors culturals que impulsà festes com Sa Rua o les festes de Sant Sebastià.

Novembre Folk

Avui s'han presentat també els actes del Novembre Folk, tot un programa d'activitats que se celebraran a Palma, la Pobla, Manacor i també a Formentera amb el mateix objectiu de prioritzar la cultura popular. El Govern, l'Institut d'Estudis Baleàrics i l'Ajuntament de Palma han unit esforços per a programar la I Jornada de Cultura Popular i Tradicional (els dies 4 i 5 de novembre a l'Arxiu del Regne de Mallorca) i que comptarà amb ponències i intervencions d'experts en matèria legislativa i cultural. El Novembre Folk també celebrarà a Formentera les XXXIV Jornades d'Estudis Històrics Locals (dies 18 i 19 de novembre). Així mateix, el programa inclou la XXIII Trobada de Xeremiers i Luthiers de la Pobla (dies 19 i 20 de Novembre) i III edició de Patrimoni Musical de Manacor (del 28 d'octubre al 25 de novembre).

Descàrrega d'arxius

Data darrera modificació: 13 d'octubre de 2016

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226