Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

L'Ajuntament obre un concurs per a la creació de projectes d'intervenció artística a l'àmbit urbà

10 de setembre de 2016

Antoni Noguera: "Volem relacionar l'art amb la regeneració de barris vulnerables i que Palma esdevingui un referent en l'art urbà"

Eva Frade: "Podem donar ales i veu a tota aquesta gent que pinta i que té un missatge a donar"

Urbanisme "alliberarà" dos murs de l'antiga presó per a destinar-los a la creació de murs i murals artístics

Palma, 10 de setembre de 2016.- El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, la regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, i la directora general de Cultura, Francisca Niell, acompanyats pel president de l'Associació de Veïns Tramuntana-Cas Capiscol-Son Busqueret, Biel González del Valle, han presentat avui el concurs Creart Urbà 2016, que ha estat obert per l'Ajuntament de Palma per a seleccionar projectes d'art urbà que es realitzaran a diferents barriades de la ciutat.

Amb aquest projecte es vol provocar un impacte positiu en els entorns urbans on es desenvolupin aquestes mostres d'art urbà, a més de generar una programació estable d'intervencions a la ciutat i "relacionar l'art urbà amb la regeneració de barris vulnerables", tal com ha apuntat Noguera.

Les propostes que es presentin seran avaluades per un jurat en funció de l'interès, la qualitat de la proposta presentada, l'adequació a l'entorn i la implicació social i territorial. Podran presentar-se persones individualment o formant equips multidisciplinaris.

En el jurat hi prendran part tècnics d'Es Baluard i de la Fundació Pilar i Joan Miró i representants de les diferents associacions de veïns on es duran a terme les actuacions, entre d'altres.

Ara el concurs es publicarà al BOIB i els artistes tindran 20 dies per a presentar les seves propostes, on han d'incloure la intenció i l'esbós de la intervenció.

El concurs tindrà tres línies amb diverses actuacions

El concurs consta de tres línies. Una primera destinada a intervencions a murs de les barriades de Son Gotleu, el Molinar, el Rafal i el Camp Redó, i on se seleccionaran 4 projectes. La segona es desenvoluparà a la mitjanera d'un edifici del Terreno i al barri de les Estacions. I la tercera estarà dedicada a un projecte de col·laboració en l'espai públic i es desenvoluparà a la plaça de Remígia Caubet del Terreno.

El pressupost de la línia 1 és de 6.000 €. Se seleccionaran quatre projectes, un per barriada, i cada projecte seleccionat tindrà una dotació màxima de 1.500 € (500 € són en concepte de premi i 1.000 €, en concepte de producció del projecte).

El pressupost de la línia 2 és de 8.000 €. Se seleccionaran dos projectes i cada projecte tindrà una dotació màxima de 4.000 € (1.000 € són en concepte de premi i 3.000 €, en concepte de producció del projecte).

I el pressupost de la línia 3 és de 5.500 €. Se seleccionarà un projecte amb una dotació màxima de 5.500 € (1.500 € són en concepte de premi i 4.000 €, en concepte de producció del projecte).

Antoni Noguera ha afirmat que amb aquesta convocatòria "Palma esdevindrà un referent en l'art urbà".

Per la seva banda, Eva Frade, ha destacat que espera que "sigui d'una envergadura que abasti tota la ciutat" i s'ha mostrat segura que "dinamitzarà molt uns barris que han estat fins ara més marginats". A més, ha apuntat Frade "podem donar ales i veu a tota aquesta gent que està pintant i que té un missatge a donar".

S'espera que les primeres mostres d'intervencions es puguin començar a contemplar a finals d'any.

Urbanisme "allibera" dos murs de l'antiga presó per a l'art urbà

Al mateix temps, Antoni Noguera ha anunciat que el Departament d'Urbanisme de l'Ajuntament "alliberarà" dos dels murs exteriors de l'antiga presó perquè els artistes els puguin pintar tranquil·lament i a la vegada poder minimitzar l'impacte negatiu que ofereix l'antiga presó als ciutadans de la barriada i de tot Palma.

El Consell de Gerència d'Urbanisme posarà els murs a disposició dels departaments de Cultura i Joventut, que regularan les intervencions dels artistes.

"Així, si vénen a pintar, no tindran problemes" ha afirmat Noguera, que espera "que es puguin reconvertir les parets que significaven manca de llibertat en creativitat".

Aquest projecte podrà ser una realitat al llarg del mes d'octubre. Biel González del Valle, president de l'associació de veïnats de Tramuntana-Cas Capiscol-Son Busqueret s'ha mostrat molt satisfet amb el projecte i ha destacat que "tot el que sigui començar a rehabilitar l'antiga presó és positiu, encara que sigui amb murals artístics que puguin ser vists des de la Via de Cintura o que puguin venir a veure els veïnats".

Data darrera modificació: 14 de setembre de 2016

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226