Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici -> L'Ajuntament -> El Batle -> Actualitat

José Hila defensa al Parlament que el nom de Palma torni a ser Palma

17 de maig de 2016

El batle de Palma, José Hila, defensa al Parlament la modificació de la Llei 23/2006, de capitalitat, perquè el nom de Palma torni a ser Palma.

"El nom de la ciutat no és el que els altres ens posen des de fora, sinó el que reconeixem com a propi les persones que hi vivim" ha explicat el batle de Palma, José Hila, al Parlament balear, on avui es produïa el debat de presa en consideració de la modificació de la Llei 23/2006, de capitalitat, per a canviar el nom de la ciutat i que Palma torni a ser Palma.

"Es tracta, ara, de donar caràcter oficial i administratiu al que ja és, en si, la nostra realitat: que Palma torni a ser Palma. És una petita passa, però no per això menys important. Tampoc no és l'única passa que feim. Més enllà del seu nom, prou important, hi ha aquella realitat que forma la ciutat: les persones", ha destacat Hila.

La proposta surt de l'Ajuntament de Palma amb un objectiu: "que qualsevol palmesà o palmesana, però també qualsevol mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterenc, senti la ciutat com a seva i se senti orgullós de compartir lligams, de compartir identitat, història i futur", gràcies al que significa la Llei de capitalitat: "un camí compartit de corresponsabilitat".

"Per a poder prestar bons serveis públics, per a donar cobertura a l'hospital de referència, a la universitat de referència... Per a recuperar l'esperit i el llegat del batle Emili Darder i prestigiar els serveis públics, especialment l'educació i la cultura, com a eina per a atacar les desigualtats", ha reivindicat el batle de Palma.

"Sobretot ara", ha explicat José Hila, "que els ajuntament són maltractats pel Govern d'Espanya, no només ha retallat competències, a través de la reforma local; a més, ha imposat la regla de la despesa i obliga els municipis a tancar amb superàvit al preu que sigui. Permetin-me que faci aquí de defensor del municipalisme i que demani el suport d'aquesta cambra a una millora del finançament municipal".

Descàrrega d'arxius

Data darrera modificació: 18 de maig de 2016

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226