Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici -> L'Ajuntament -> El Batle -> Actualitat

EMAYA incrementa els serveis de neteja i recollida a la Platja de Palma, sense reduir els recursos d'altres barriades

16 de maig de 2016

El batle de Palma, José Hila, el regidor de districte Llorenç Carrió i la presidenta d'EMAYA, Neus Truyol, presenten els serveis de reforç de neteja i recollida a la Platja de Palma i zones de bany per a la temporada d'estiu 2016

Hila: "És la nostra aposta de millora de la qualitat del destí i també de qualitat de vida dels veïns"

Truyol: "A tota la ciutat incrementarem el reforç d'ara al setembre en 128 persones"

Palma, 16 de maig de 2016.- El batle de Palma, José Hila, el regidor de districte Llorenç Carrió i la tinenta de batle d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal i presidenta d'EMAYA, Neus Truyol, han presentat avui migdia, juntament amb els responsables de Qualitat Urbana de l'empresa municipal, els serveis de reforç de neteja i recollida de residus per a la Platja de Palma i les zones de bany durant la temporada d'estiu 2016.

Aquest estiu s'incorporen importants reforços en personal i maquinària per a la recollida i neteja de la Platja de Palma i de les zones de bany (des de Cala Nova fins a Cala Estància), sense que això vagi en detriment dels recursos destinats a la resta de la ciutat. "Una de les novetats d'enguany és que no llevarem cap dispositiu ni cap operari dels altres barris i pobles de Palma per a reforçar la Platja de Palma" ha assegurat Truyol.

El reforç comença avui, amb la incorporació de 9 persones als equips de feina, 3 per als serveis de recollida i 6 per a la neteja. La incorporació de la resta del personal de reforç serà progressiva fins dia 16 de juny, quan els reforços seran ja complets per a afrontar la temporada alta turística. Truyol ha afirmat que "a tota la ciutat incrementarem el reforç d'ara al setembre en 128 persones, que s'aniran incorporant de manera escalonada en els serveis de neteja i recollida".

"La Platja de Palma no volem que estigui igual, volem que estigui millor" ha afirmat el batle, que també ha assegurat que "és la nostra aposta de millora de la qualitat del destí i també de qualitat de vida dels veïns i ho feim amb una aposta decidida pels serveis públics i per la millora del servei de neteja, que és molt important".

Totes les persones que s'incorporen a aquests serveis procedeixen del borsí que té EMAYA des del passat mes de febrer, que ha permès comptar amb una borsa de treballadors i treballadores constituïda després d'unes proves de selecció i baremació de mèrits, elaborada segons els criteris d'igualtat, transparència, mèrit i capacitat.

Hila ha afirmat que "EMAYA, amb els mateixos recursos, està aconseguint posar més gent al carrer fent neta la ciutat, que és una necessitat que teníem i aquí a la Platja de Palma es notarà que el servei és millor perquè s'està fent una bona gestió de recursos humans a l'empresa".

La neteja es reforça en 15 operaris més per als serveis ordinaris i s'incorpora un servei en diumenges i festius amb 16 operaris

Pel que fa als serveis de neteja, els recursos disponibles per a aquesta temporada estival són els següents:

- De dilluns a dissabte en torn de matí:

Platja de Palma:
17 rutes d'agranada manual
1 equip d'aigua a pressió
3 equips d'agranada mecànica (2 agranadores de 2 m3 i 1 de 6 m3)
1 equip de buidat de papereres amb camió compactador recol·lector
2 equips d'agranada mixta (agranadora de 5 m3 amb llança d'aigua/bufadora) (4 operaris)
1 cisterna (2 operaris)
Zones de bany:
1 equip de buidat de papereres
2 equip de neteja amb camió de caixa oberta (2 operaris)

- De dilluns a dissabte en torn d'horabaixa

1 equip de buidat de papereres amb camió compactador recol·lector

Total personal: 34 operaris: 6 conductors 1a, 4 conductors 2a i 24 peons. D'aquests, a les zones de bany hi ha assignats 1 conductor 2a i 2 peons.

- Diumenges i festius:

4 rutes d'agranada manual
1 equip d'aigua a pressió
2 equip d'agranada mecànica (2 agranadores de 2 m3)
1 equip de buidat de papereres amb camió compactador recol·lector
2 equip d'agranada mixta (agranadora de 5 m3 amb llança d'aigua/bufadora) (4 operaris)
1 cisterna (2 operaris)
1 equip de neteja de zones de bany

Total personal extra: 16 operaris: 4 conductors 1a, 4 conductors 2a i 8 peons.

S'ha de tenir en compte que durant la resta de l'any els serveis de neteja estan limitats als torns de matí de dilluns a dissabte, que suposen per a la Platja de Palma:

15 rutes d'agranada manual
1 equip d'aigua a pressió
3 equip d'agranada mecànica (2 agranadores de 2 m3 i 1 de 6 m3)

Total personal: 19 operaris: 1 conductor 1a, 3 conductors 2a i 15 peons.

Per tant, el servei de neteja es reforça amb un total de 15 operaris més per al servei ordinari de dilluns a dissabte, un torn d'horabaixa inexistent a l'hivern i 16 operaris els diumenges i festius (també inexistents a l'hivern). A més d'incorporar la neteja de les zones de bany.

S'incrementa el nombre de maquinària notablement, amb la dotació d'1 camió recol·lector, 2 màquines agranadores tipus hydro i 1 camió cisterna els 7 dies de la setmana; 2 màquines d'agranar petites i l'equip d'alta pressió que durant l'hivern fa diverses feines i a l'estiu és exclusiu per a netejar vòmits, orines, papereres, etc.

El servei de recollida es reforça amb 9 persones

Pel que fa al servei de recollida de residus, la Platja de Palma compta durant l'hivern amb un total de 6 conductors i 4 peons que realitzen rutes de matí i horabaixa per al buidat del contenidors de les diverses fraccions de residus.

A l'estiu aquest dotació s'incrementarà en 5 conductors més, que passen a un total d'11 i 4 peons més, que passen a 8. En total es reforça el personal en 9 persones més. Al torn d'horabaixa són 3 conductors i 1 peó, la resta s'incorporen al torn de matí.

Aquest reforç és progressiu. S'inicia a partir del 16 de maig amb 2 persones i a partir de dia 6 de juny amb 7 més.

El reforç del maig és per a l'equip d'hotels que realitza la recollida porta a porta de la fracció orgànica, paper i envasos. Enguany s'han incorporat 3 hotels més al servei voluntari de recollida porta a porta de totes les fraccions, inclosa la matèria orgànica.

El reforç de juny fins a final de setembre és de:

  • Un equip d'un conductor i dos peons per a la recollida de càrrega posterior de rebuig que combina hotels + via pública.
  • Un equip d'un conductor de grua per a les campanes de vidre, ja que gràcies a noves iniciatives en el marc del conveni amb Ecovidrio s'incrementaran els contenidors.
  • Es dobla el torn d'horabaixa amb un conductor i un peó a la recollida de càrrega lateral de rebuig.
  • Es dobla la freqüència de recollida de paper tant lateral com amb grua, per a la qual serà necessari un conductor més.
En resum, el reforç per a aquesta temporada consisteix en:

  1. S'han reforçat els serveis de la Platja de Palma amb un total de 20 noves incorporacions més 4 reubicacions. Les noves incorporacions són 17 per la Platja de Palma i 3 per les zones de bany.
  2. Es dota d'una gran quantitat de maquinària de neteja (8 equips) amb molta presència d'aigua.
  3. Pràcticament es doblen els serveis de recollida, és a dir, s'incrementen les freqüències de recollida de totes les fraccions tant a la via pública com als hotels.
  4. Tant per a recollida com per a neteja l'increment d'hivern a estiu es fa progressivament segons necessitats del servei.
  5. Altres anys els reforços eren només eren de 8 persones més. S'incrementaven els serveis destinats a la Platja de Palma en detriment de la neteja d'altres barriades. En canvi, una de les prioritats enguany ha estat no eliminar serveis a la resta de la ciutat.

Data darrera modificació: 17 de maig de 2016

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226