Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici -> L'Ajuntament -> El Batle -> Actualitat

La plaça de l'Esperança, la plaça dels nins i les nines de Son Gotleu

3 de maig de 2016

Els nins i les nines de 6è de primària del CEIP Es Pont i joves del Centre Ocupacional Isla "reformen" amb les seves idees la plaça del Centre de Salut de Son Gotleu, que volen que es digui de l'Esperança

José Hila: "Desitjam que la nova plaça sigui l'esperança d'un canvi a la barriada i que els nins s'impliquin a decidir com ha de ser la ciutat"

Rodrigo A. Romero: "Els nins participen en la millora de la plaça i també i cuidaran una cosa que han fet amb les mans"

Palma, 3 de maig de 2016.- El batle, José Hila, el regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A Romero, juntament amb la coordinadora de l'Àrea, Virginia Abraham, i el coordinador de l'Oficina de Projectes, Antoni Sbert, acompanyats per la tinenta de batle d'Educació i Esports, Susanna Moll, i el regidor del Districte de Llevant i tinent de batle de Mobilitat, Joan Ferrer, han visitat avui el CEIP Es Pont de Son Gotleu per a explicar als nins i nines de 6è de primària del centre escolar i als joves del Centre Ocupacional Isla, les diferents actuacions de millora que s'han realitzat a la plaça coneguda com la "dels Metges" o del Centre de Salut.

El projecte de reforma s'ha desenvolupat segons les propostes presentades pel grup de nins i joves. A més amb cada actuació s'ha fet "taller formatiu" sobre cada una de les activitats realitzades. Així, avui, el taller s'ha centrat en la pavimentació. Una part de la plaça ha estat formigonada per a fer-la accessible, tal com havien demanat els nins, també amb la idea que també s'hi puguin pintar "jocs de terra".

A més, els nins han demanat que sigui l'Esperança el nom d'aquest espai que ha estat adequat amb les seves propostes i que actualment no té nom.

El batle ha desitjat que la nova plaça "sigui l'esperança d'un canvi a la barriada" i ha destacat que és bo "que els nins s'impliquin a decidir com ha de ser la ciutat perquè així després la cuidaran més, l'estimaran més i faran que altres la cuidin més i és també una part del procés educatiu que la ciutat sigui viscuda i sentida per la ciutadania com a seva".

Rodrigo A. Romero ha afirmat que els tallers, com el de pintat dels fanals, "serviran perquè els nins participin en la millora de la plaça i també d'aquesta manera ells cuidaran una cosa que han fet amb les mans".

El cost de les obres

Les actuacions tindran un cost total de 23.550 euros i fins ara s'ha realitzat:

  • Plantació de flors i un arbre per part del Servei de Parcs i Jardins juntament amb els nins i joves.
  • Recuperació de 8 bancs individuals per part dels joves per a la seva instal·lació posterior a la plaça.
  • Condicionament dels punts de llum, substituint lluminàries i la instal·lació elèctrica. Ara, els suports seran pintats pel grup de nins i joves.
  • Adequació i supressió de barreres arquitectòniques de la plaça per part del Servei de Vialitat.
A partir d'aquí només quedarà posar el nom als arbres i col·locar els bancs als espais on ens diguin els mateixos al·lots. També s'estudiaran alternatives a aquelles qüestions que es van plantejar i que no s'han pogut realitzar.

La data prevista perquè tot quedi llest és a mitjan juny.

Data darrera modificació: 4 de maig de 2016

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226