Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici -> L'Ajuntament -> El Batle -> Actualitat

EMAYA convoca la novena edició del concurs de fotografia OPTICAIGUA amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua

23 de març de 2016

José Hila: "Les pluges han increment les reserves en els embasaments fins al 39%. És insuficient, però permetrà tenir aigua per a l'estiu"

Neus Truyol: "Treballam en la reducció de les pèrdues. Enguany hi haurà una inversió d'1,5 milions € per a renovar la xarxa de distribució d'aigua potable"

Palma, 22 de març de 2016.- El batle, José Hila, i la regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, han presentat avui l'obertura del termini per a participar en el concurs de fotografia OPTICAIGUA, organitzat per EMAYA i que enguany compleix la seva novena edició. La presentació s'ha fet coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua que se celebra avui, dia 22 de març, promogut arreu del món per l'Organització de les Nacions Unides per a conscienciar la societat sobre la importància de l'aigua i fomentar-ne un ús responsable. El concurs s'organitza conjuntament amb TotFoto i FotoRuanoPro.

El tema del concurs ve marcat enguany pel lema "Aigua i oficis" i les fotografies presentades al concurs hauran de tenir relació amb aquest tema.

Es vol posar en relleu el valor de l'aigua a l'economia mundial i el treball. L'ONU calcula que uns 1.500 milions de persones treballen a sectors relacionats amb l'aigua als sectors de l'agricultura, la indústria i directament a l'àmbit de la gestió de l'aigua. Al voltant de l'aigua encara es podrien generar molts més llocs de feina relacionats amb la seva gestió sostenible, estalvi, depuració, reutilització...

L'objectiu del concurs és fomentar la conscienciació sobre la importància de l'aigua com a recurs natural vital i obrir la reflexió sobre el paper fonamental de l'aigua a les activitats econòmiques.

El termini d'admissió de fotografies s'obre avui dia 22 de març i finalitza el 22 d'abril de 2016. Cada participant pot presentar una fotografia de la qual sigui l'autor. No es poden presentar obres premiades en altres concursos i hauran d'estar identificades amb un títol, aportant també les dades dels participants.

Les fotografies s'han de presentar en format JPG, amb un màxim de 5 Mb, a través del web www.opticaigua.com o mitjançant lliurament o enviant d'un CD identificat a les oficines centrals d'EMAYA del carrer Joan Maragall.

Entre les fotografies participants el jurat lliurarà els següents premis:

  • Primer premi: val de 700 € en productes de fotografia.
  • Segon premi: val de 200 € en productes de fotografia.
  • Tercer premi: val de 150 € en productes de fotografia.
  • 5 accèssits: val de 100 € en impressió / revelat.
  • 5 finalistes: val per a un taller de fotografia.
A més, es realitzarà una selecció de les millors fotografies, que seran exhibides al pati del Casal Solleric juntament amb les imatges premiades.
Es poden consultar les bases i tota la informació del concurs al web www.opticaigua.com.
Iniciatives municipals de gestió de l'aigua

Enguany la celebració del Dia Mundial de l'Aigua coincideix amb la finalització d'uns dels hiverns més secs dels quals es tenen registres i l'aigua acumulada en els embassaments ha passat del 91% al 39% actual. El nivell més baix dels embassaments als darrers mesos va ser l'11 de gener de 2016, que estaven al 27'73%. Hila ha informat que partir d'aquesta data "s'ha pogut recuperar una mica perquè hi ha hagut pluges, però han estat inferiors al que és habitual per a l'hivern, tot i que han permès un increment de les reserves fins al 39%". "Encara que insuficient, permetrà tenir aigua que es reserva per al període d'estiu" ha afirmat.

"Estam molt preocupats per la situació meteorològica i l'escassesa de pluges. El Govern ja ha declarat la situació de prealerta de sequera i des de l'Ajuntament s'està treballant en el Pla de sequera, que tindrem enllestit el mes d'abril", ha afegit.

Neus Truyol també ha informat que "que treballam en la reducció de les pèrdues en xarxa, un 17% en l'actualitat. Oficialment és òptima, però no ens hi conformam en una situació com la nostra de manca d'aigua". Enguany hi haurà una inversió d'1,5 milions € per a renovar la xarxa de distribució d'aigua potable. Les obres han començat a les barriades del Terreno i Son Espanyolet. "Això suposarà evitar pèrdues de 40 mil metres cúbics, l'equivalent al consum de 300 famílies en un any" ha afirmat Truyol.

Truyol també ha destacat la necessitat "de prendre consciència de fer un ús responsable de l'aigua" per la qual cosa es duran a terme campanyes de conscienciació. També es faran reunions amb totes les àrees municipals per a aplicar mesures d'estalvi a tots els àmbits municipals.

Data darrera modificació: 23 de març de 2016

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226