Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici -> L'Ajuntament -> El Batle -> Actualitat

PalmaActiva convoca subvencions per a fomentar la inversió i la millora dels locals comercials del municipi de Palma

21 de març de 2016

Palma, 21 de març de 2016.- L'Ajuntament de Palma obre una línia d'ajuts directes per als petits comerços que subvenciona fins al 80% de les despeses destinades a la innovació, millora, modernització o implantació de nous comerços. Aquests ajuts seran fins a un màxim de 2.300 € per comerç. Així ho ha anunciat avui el batle de Palma, José Hila, que ha estat acompanyat per Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball; Rafael Ballester, president d'Afedeco; i Bernat Coll, president de Pimeco.

El batle de Palma ha assegurat que "donam suport al petit comerç de Palma perquè dóna vida als barris, un carrer amb comerç obert té vida. També apostam pel petit comerç perquè ens permet diferenciar-nos com a destinació turística i allargar la temporada." Hila també ha fet referència al mercat laboral i ha destacat que "apostar pel petit i mitjà comerç és apostar per la creació de llocs de feina a Palma".

Per la seva part, Joana Maria Adrover, ha explicat que el pressupost d'aquests ajuts és de 46.000 € i que hi dos terminis per a presentar sol·licituds: el primer període és des de la data de publicació –el passat dissabte 12 de març– fins al 13 de maig de 2016, mentre que el segon període és del 14 de maig al 15 de setembre de 2016.

Aquests ajuts de l'Ajuntament de Palma són per a:

  • Disseny de la imatge de l'establiment
  • Retolació comercial interior i exterior
  • Renovació i millora tecnològica en general
  • Millora energètica: il·luminació de baix consum, compra de bosses reutilitzables o biodegradables, instal·lació d'aparells de tipus A...
  • Augment de la seguretat: sistemes d'alarma, detectors, càmeres de seguretat...
  • Millora de l'accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques
  • Adquisició de sistemes de reciclatge i eliminació de residus: envasos ecològics, maquinària de premsatge...
La regidora de Comerç ha explicat que aquests ajuts són tant per als comerços ja existents –per a la seva modernització– com per a nous comerços. Adrover ha afegit que per a accedir a aquestes subvencions els comerços han de ser microempreses (fins a 10 treballadors) o petites empreses (fins a 25 treballadors). L'import màxim de subvenció que es pot atorgar per a cada sol·licitud és del 80% del cost total de l'actuació subvencionada, amb un màxim de 2.300 € per comerç.

Tràmits més simples

La regidora de Comerç ha afirmat: "El nostre objectiu és que totes aquestes subvencions s'atorguin; el nostre èxit serà el que major nombre possible de comerços obtinguin les ajudes i que les puguem exhaurir". Adrover ha explicat que l'Ajuntament, d'acord amb les patronals i associacions, ha intentat simplificar els tràmits per a accedir a aquests ajuts: "D'acord amb les patronals hem volgut donar un nou enfocament a les línies d'ajuts per a l'impuls del comerç a la ciutat de Palma; les subvenciones dels anys 2013 i 2015 es concedien a associacions, les d'enguany són per als propietaris dels negocis".

El president de Pimeco, Bernat Coll, ha agraït l'Ajuntament que hagi posat en marxa aquesta iniciativa: "Donam les gràcies a l'Ajuntament de Palma per aquestes subvencions, ens congratula que darrerament anem de la mà amb l'Ajuntament no només en aquest tema sinó també en altres qüestions". Per la seva part, Rafael Ballester, president d'Afedeco, ha assegurat: "El petit comerç té dos reptes: la formació i la modernització; amb ajuts com aquests podem afrontar el repte de la modernització".

Data darrera modificació: 22 de març de 2016

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226