Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inicio

L'Ajuntament declara determinades àrees del municipi zones d'especial intervenció en la lluita contra el botellot

7 de marzo de 2016

Una Junta de Govern extraordinària aprovarà demà aquesta mesura que preveu sancions de fins a 3.000€
La mesura prohibeix la venda de begudes alcohòliques als establiments comercials, màquines expenedores o venda ambulant des de la mitjanit fins a les vuit del matí

Palma, 7 de març de 2016.- Determinades zones de la Platja de Palma, Can Pastilla, El Jonquet, Passeig Marítim, Son Armadams, Plaça Gomila i El Terreno seran declarades zones de situació d'especial intervenció. La mesura s'emmarca dins l'Ordenança reguladora de l'ús cívic dels espais públics (ordenança contra el botellot) i serà aprovada demà per una Junta de Govern extraordinària. Es preveuen sancions de fins a 3.000 euros i queda totalment prohibida la venda de begudes alcohòliques.

El batle de Palma, José Hila, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor, han presentat aquesta iniciativa en el marc de la Junta Local de Seguretat Ciutadana, celebrada aquest matí en el quarter de la Policia Local de Palma. A la mateixa també hi ha acudit la delegada del Govern a les illes Balears, Teresa Palmer, i els caps de la Policia Local, Cos Nacional de Policia i Guàrdia Civil, així com a representants de les direccions generals d'Emergències i Interior del Govern de les Illes Balears.

Des que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears sentencià la nul·litat de l'Ordenança cívica, aprovada durant l'anterior mandat municipal del PP, l'actual equip de govern municipal ha fet feina perquè no es produís cap buit legal ni cap situació d'inseguretat. S'ha fet feina coordinada amb les Delegació del Govern a les Illes Balears i els representants de les forces i cossos de seguretat, alhora que s'ha recuperat tota la normativa municipal que permetés el control i la intervenció sobre els comportaments incívics, en aquest cas, sobre la venda i consum d'alcohol a la via pública.

D'aquesta manera, una Junta de Govern extraordinària aprovarà demà la proposta de declaració de zones de situació d'especial intervenció a determinats espais de la Platja de Palma, Can Pastilla, El Jonquet, Avinguda de Gabriel Roca (Passeig Marítim), Son Armadams, Gomila i El Terreno. Aquesta mesura preveu sancions que oscil·len entre els 1.500 i els 3.000€, que en determinats casos es podran condonar per cursos de formació a la Policia Local. A la resta de zones, les multes per fer botellot a la via pública van dels 100 als 750€. Totes les zones afectades per la mesura seran senyalitzades.

Una altre aspecte essencial de la mesura és que es prohibirà la venda de begudes alcohòliques als establiments comercials, màquines expenedores o venda ambulant, en aquestes zones, des de la mitjanit fins a les vuit del matí.

La intenció de l'Ajuntament és garantir la seguretat i la convivència a tot el municipi, així com perseguir les conductes incíviques. Aquesta ha estat una de les demandes més reiterades per associacions de comerciants, empresaris d'oci, hoteleres i veïns de les zones més turístiques del municipi.

La Junta Local de Seguretat Ciutadana també ha acordat coordinar dispositius de Policia Local i Cos Nacional de Policia per poder actuar de manera més efectiva en aquelles zones que presenten més problemes de seguretat ciutadana o de comportaments incívics.

Fecha última modificación: 8 de Marzo de 2016

Sede Electrónica
Certificado de residencia para viajes Portal de Transparencia Solicitud Cita previa el Alcalde Servicios atención violencia de género Accesibilidad Oficinas de Atención a la Ciudadanía - 010 Proyectos cofinanciados por Fondos Europeos Perfil del contratante tufaspalma.catEste enlace se abrirá en una ventana nueva Factura electrónica Tarjeta Ciudadana Quejas y sugerencias No disponemos de la información que busca? Puede ejercer su derecho de acceso, haciendo una petición al Ayuntamiento para que se la haga llegar.Este enlace se abrirá en una ventana nueva Oferta pública de trabajo Tablón de edictos y anuncios

© Ajuntament de Palma Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Teléfono: 971225900 - 630308226