Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici -> L'Ajuntament -> El Batle -> Actualitat

El Batle de Palma participa en el III Congrés Internacional de Qualitat Turística a la Corunya

3 de novembre de 2015

José Hila pren la Fundació Palma 365 com a exemple dels beneficis de la gestió pública i privada en matèria turística
El batle ha defensat i raonat l'aplicació d'un impost sobre les estades turístiques a les nostres illes "que compensi els costs de la mateixa activitat"

Palma, 30 d'octubre de 2015.- El batle de Palma, José Hila, ha participat avui en el III Congrés Internacional de Qualitat Turística que té lloc aquests dies a la Corunya.
Hila ha pres part a la taula rodona Taxes, restriccions, qualitat i models de gestió. Quin és el futur de les destinacions turístiques?, juntament amb Punta del Este i la Corunya.
A la seva intervenció el batle de Palma ha explicat el funcionament i composició de la Fundació Palma 365, i l'ha posada com a exemple dels beneficis de la gestió pública i privada en matèria turística. Hila ha explicat que Palma pugna per ser una destinació urbana de qualitat, basada en una oferta variada ¿cultura, patrimoni històric i gastronomia¿ i molt competitiva, on també conflueixin els espais naturals del municipi.
D'altra banda, el batle ha defensat i raonat l'aplicació d'un impost sobre les estades turístiques a les Illes Balears, com ja ha anunciat la Conselleria de Turisme del Govern.
Segons Hila, aquests imposts ens ha de permetre "la consolidació de la identitat turística de la nostra destinació i compensar els costs que es deriven de la mateixa activitat".
A més a més, ha insistit a destacar del nou impost que "ha de tenir un caràcter finalista i que els beneficis obtinguts s'han de reinvertir especialment en els municipis i àrees turístiques que, com Palma, suporten una major pressió".
Les Illes Balears tenen una població d'1,1 milions d'habitants, mentre que anualment la visiten un total de 13,5 milions de turistes. En aquest sentit, el batle de Palma ha defensat que l'impacte del nou impost sobre la despesa turística és tan petit que compensa la seva aplicació per a compensar els costs de la mateixa activitat.

Data darrera modificació: 3 de novembre de 2015

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226