Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici -> L'Ajuntament -> El Batle -> Actualitat

El batle anuncia que l'Ajuntament de Palma continuarà amb el programa RIL, a través del qual Cort contracta aturats de llarga durada majors de 45 anys

13 d'octubre de 2015

Aquest dematí José Hila ha donat la benvinguda als 18 treballadors que avui comencen a fer feina a Cort dins la segona fase del programa Renda d'Inserció Laboral

Palma, 13 d'octubre de 2015.- El batle de Palma, José Hila, ha donat avui la benvinguda als 18 treballadors que aquesta setmana comencen a fer feina a l'Ajuntament a través del programa Renda d'Inserció Laboral (RIL). Mitjançant aquest programa, l'Ajuntament ha contractat el 2015 un total de 58 persones aturades de llarga durada majors de 45 anys.

Hila ha assegurat als treballadors que com a batle està "molt content" de donar-los la benvinguda a l'Ajuntament. El primer edil ha assegurat que "no és casualitat que sigueu aquí, una de les primeres decisions d'aquest equip de govern va ser posar en marxa de manera urgent aquest programa, cosa que ja havíem reclamat quan estàvem a l'oposició".

El batle ha afegit que "molts dels ciutadans que em vénen a veure i aquells amb qui parl quan faig visites pels barris de Palma m'expliquen situacions semblants a les vostres, som molt conscient del problema que suposa l'atur i per això us reiter que estic molt content que des de l'Ajuntament us puguem donar aquesta oportunitat". Hila ha expressat el seu desig que els treballadors del RIL pugin ser molts més: "El pressupost que tenim és limitat, ens agradaria que fóssiu molts més, em compromet que l'any que ve tornarem a fer aquest programa i si és possible amb més pressupost i més contractats".

El batle de Palma ha finalitzat la seva benvinguda desitjant que aquesta oportunitat fructifiqui en altres contractacions: "Esper que la feina que iniciau avui us doni moltes alegries, desitj que aprofiteu aquesta oportunitat i que pugueu enllaçar aquesta feina amb una altra que us aporti ingressos que us permetin viure amb dignitat i tranquil·litat".

PalmaActiva
Per la seva part, Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, ha assenyalat que des de PalmaActiva ja s'està fent feina per a accedir a les convocatòries en matèria d'ocupació del Govern per a ajudar a joves i majors de 45 anys. La regidora ha assegurat que des de "PalmaActiva apostarem per aquest tipus de programes que ajuden de manera efectiva a reinserir-se en el món laboral o a trobar una primera feina".

Programa RIL
Aquesta setmana comencen a fer feina a Cort les 18 persones que s'incorporen a la segona fase del programa Renda d'Inserció Laboral. Aquest projecte preveu la contractació per part de l'Ajuntament de 58 persones a través de PalmaActiva. En una primera fase, que va començar el juliol, varen començar a fer feina a l'Ajuntament 40 persones.

Les persones que comencen aquesta setmana a treballar a l'Ajuntament faran feina a PalmaActiva, Policia Local, Govern Interior, Participació Ciutadana i Infraestructures i els seus llocs de feina seran entre d'altres els d'educador, auxiliar administratiu, peó de manteniment, peó pintor, peó picapedrer...

El programa es dirigeix a persones en situació d'atur de llarga durada majors de 45 anys. Els contractes tenen una durada de sis mesos amb jornada completa. Els contractats reben el mateix salari que els treballadors de PalmaActiva de la mateixa categoria.

Les contractacions del programa RIL s'emmarquen en la convocatòria de subvencions del Govern de les Illes Balears a corporacions locals, és una activitat cofinançada pel Fons Social Europeu. El RIL compta amb un pressupost de 717.790,31 euros, dels quals l'Ajuntament n'aporta 508.990 i el Govern 208.800.

Els requisits de les persones desocupades per a poder ser contractades són:

a) Ser major de 45 anys.
b) Estar en situació d'atur per un període mínim de dos anys. S'entén que es compleix aquest requisit malgrat que aquest període s'hagi interromput per a fer treballs esporàdics que no superin els 90 dies dins aquest període dels 2 anys.
c) Haver exhaurit qualsevol tipus de prestació o subsidi d'atur (amb les pròrrogues incloses).
d) Tenir rendes inferiors a 426 euros mensuals.


Períodes de contractació i perfils

Contractacions del 9 i 13/07/2015 (40)

 • PalmaActiva: 2 educadors/res
 • IMI: 2 auxiliars administratius/ives
 • Benestar Social: 15 auxiliars administratius/ives
 • Urbanisme: 3 auxiliars administratius/ives
 • PalmaActiva: 2 peons de manteniment, 1 auxiliar administratiu/iva
 • Participació: 1 peó de manteniment, 1 auxiliar administratiu/iva
 • Policia Local: 1 tècnic/a suport jardiner/a, 1 tècnic/a suport electricista, 1 tècnic/a suport picapedrer/a, 1 tècnic/a suport pintor/a, 1 peó de manteniment
 • Sanitat i Consum: 3 peons pintors, 3 peons jardiners
 • Funció Pública: 2 auxiliars administratius/ives

Contractacions de la setmana del 13/10/2015 (18)

 • Infraestructures: 2 tècnics/iques suport picapedrer/a, 2 tècnics/iques suport pintor/a, 2 peons pintors, 1 peó picapedrer
 • PalmaActiva: 1 educador/a, 1 auxiliar administratiu/va, 1 peó de manteniment
 • Participació: 1 auxiliar administratiu/iva, 1 peó de manteniment
 • Policia Local: 2 tècnics/iques suport pintor/a, 1 peó de manteniment
 • Govern Interior: 2 peons pintors

Data darrera modificació: 14 d'octubre de 2015

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226