Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

L'Ajuntament de Palma inicia el procés de rehabilitació de l'edifici de GESA

7 d'agost de 2015

L'Àrea de Model de Ciutat ha visitat avui l'edifici per fer una valoració de l'estat i començar a definir els usos

Antoni Noguera: "Aquest és un projecte estratègic per a l'equip de govern i un repte que hem d'abordar amb urgència"

Palma, 7 d'agost de 2015.- Els tècnics de la regidoria de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge digne han dut a terme una visita avui a l'edifici de GESA per analitzar l'estat del mateix. Aquesta vista ha servit per fer un primer anàlisi de l'estat de l'edifici. "A partir del sembre començarem a projectar què volem per a l'edifici de GESA. Aquest és un dels projectes estratègics d'aquest equip de govern i un repte que hem d'abordar amb urgència".

Els tècnics han valorat que l'estat de l'estructura de l'edifici és correcte. "Estructuralment l'edifici està bé, però necessita una forta rehabilitació. S'ha de canviar la pell a l'edifici perquè sigui sostenible energèticament, revisar els ascensors, instal·lar escales d'emergència, etcètera". També ha mencionat que les primeres plantes estan erosionades, però les superiors estan amb millors condicions.

Antoni Noguera ha recordat que en la primera fase del projecte s'ha d'analitzar la part legal. "Està clar que l'edifici és de l'ajuntament però falta clarificar els detalls judicials i dels contenciosos en marxa. Al mateix temps, començarem a definir els usos que volem per a GESA".

Compatibilitzar usos
El tinent de batle de Model de Ciutat ha destacat que "és un edifici extraordinari, un autèntic mirador de la ciutat i de la façana marítima. I hem d'aconseguir que això que ara és un problema no resolt es converteixi en una oportunitat per a la ciutat". En aquest sentit, Noguera ha afegit que s'han de definir els usos i fer compatibles tots aquells usos que l'equip de govern consideri necessari i beneficiosos per als veïns i veïnes.

"Hem de definir des del principi quina utilitat ha de tenir aquest edifici per planificar la seva rehabilitació. El punt de partida són usos administratius, espais per a obrir oportunitats en el camp de les noves indústries, principalment basades en el disseny i la creativitat", ha detallat el tinent de batle.

Data darrera modificació: 7 d'agost de 2015

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226