Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

Palma municipi lliure de maltractament animal i antitaurí

30 de juliol de 2015

El ple de l'Ajuntament declara Palma com a municipi lliure de maltractament animal

Primer.- L'Ajuntament de Palma declara Palma ciutat lliure de maltractament animal.

Segon.- L'Ajuntament de Palma declara Palma municipi antitaurí, contrari a la pràctica de les curses de bous i a l'exercici de qualsevol tipus de violència envers els animals que els pugui causar estats d'ansietat per maltractament, patiment o qualsevol dany físic o psicològic.

Tercer.- L'Ajuntament de Palma manifesta la seva voluntat que no se celebrin curses de toros ni altres espectacles on es produeixi la mort o s'infligeixi estrès psicofísic a un animal en cap plaça de bous de Palma ni de les Illes Balears, així com que aquests espais es converteixin en equipaments que tinguin altres finalitats, en consonància amb els acords d'aquesta proposta. De la mateixa manera l'Ajuntament de Palma s'abstindrà d'enaltir o valorar els espectacles taurins a través de premis o altres reconeixements públics.

Quart.- L'Ajuntament de Palma sol·licita al Parlament de les Illes Balears la modificació de l'actual Llei autonòmica de protecció animal, per tal de regular la protecció integral dels animals tant domèstics com salvatges. Que prohibeixi la tauromàquia en totes les seves formes, així com qualsevol espectacle que produeixi patiment a un animal i la supressió de qualsevol forma de foment i protecció a través de subvencions, inversions, beneficis fiscals o qualsevol altra forma de finançament públic dels espectacles taurins.

Cinquè.- L'Ajuntament de Palma es compromet a fer arribar aquesta moció al Parlament de les Illes Balears, al Govern de les Illes Balears, al Consell de Mallorca, a la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears i a les entitats que treballen pel benestar animal de les Illes Balears i a modificar les ordenances que corresponguin.

Sisè.- L'Ajuntament de Palma insta el Govern de l'Estat espanyol a abolir totes les ajudes públiques al sector de la tauromàquia i l'eliminació de la declaració del Bé d'Interès cultural o Bé d'Interès Turístic a tots els "espectacles" on es maltractin animals, així com l'aprovació de mesures legislatives, administratives i educatives de protecció de la infància concordes als pronunciaments del Comitè dels Drets del Nin de Nacions Unides que insta a allunyar els menors d'edat de la "violència de la tauromàquia".

Descàrrega d'arxius

Data darrera modificació: 27 d'agost de 2015

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226