Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

Palma acollirà l'Ella Lesbian Festival en una aposta com a destinació turística LGTBI

29 de juliol de 2015

Joana Maria Adrover destaca que "aquest col·lectiu, que registra una forta evolució, creixerà a un ritme superior al 10% anual i arribarà a duplicar la xifra a nivell mundial"

La primera edició va reunir a Palma 2.000 dones de 20 països del món. El Festival promou la ciutat com a producte turístic de caràcter internacional, emmarcat dins el Pla estratègic de la Fundació Turisme"

Palma, 29 de juliol de 2015. La regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, ha presentat aquest matí l'esdeveniment Ella International Lesbian Festival, que tindrà lloc a Palma el pròxim mes de setembre, concretament de l'1 al 9. A l'acte han assistit també el gerent de la Fundació Turisme Palma de Mallorca 365, Pedro Homar, i la directora del Festival, Kristin Hansen.

Tal com ha explicat Joana Maria Adrover, l'Ella International Lesbian Festival "és un esdeveniment turístic de caràcter internacional que es troba emmarcat dins el Pla estratègic de la Fundació Turisme i, com totes les accions que en formen part, té com a objectiu atreure turistes i dinamitzar la ciutat en temporada baixa". En aquest sentit, Adrover ha indicat que "aquesta iniciativa està dirigida a un col·lectiu que registra un fort creixement; de fet tots els indicadors assenyalen que el turisme gai creixerà a un ritme superior al 10% anual i arribarà a duplicar la xifra a nivell mundial".

L'Ella International Lesbian Festival és un projecte internacional de cultura, música, art i esport, orientat a la dona del col·lectiu LGTB. La seva primera edició va tenir lloc el setembre de 2013 i, en el seu afany de continuïtat, l'any passat se'n desenrotllà una segona edició a Palma del 4 al 8 de setembre, en què es varen registrar gairebé 2.000 dones de més de 20 països del món, la qual cosa va suposar un creixement de més del 150% respecte de la primera edició.

Durant la seva intervenció, la regidora ha destacat que "aquest esdeveniment permet millorar i avançar en el posicionament de Palma com a destinació LGTB friendly, atès que la nostra oferta turística s'adapta perfectament a les seves exigències".

La Fundació, enguany, ha col·laborat principalment en la promoció de l'esdeveniment, tant a nivell local, com nacional i internacional mitjançant fòrums, fires turístiques i a través de la comunicació al Regne Unit i Alemanya, com també amb aportacions en espècie de què disposa. L'objectiu de l'FTPM 365 és reforçar la projecció internacional de l'esdeveniment", ha declarat Joana Maria Adrover.

Per la seva banda Kristin Hansen ha explicat el funcionament del projecte, que enguany comptarà amb una oferta completa d'activitats diürnes i nocturnes que acosten la cultura i l'oferta mallorquina a totes les dones que hi assisteixen des d'Alemanya, el Regne Unit, Espanya i altres països. Nou dies per a gaudir de la Platja Ella (que enguany tindrà lloc a Cala Major), de visites al centre històric, de passejades amb bici, de festes temàtiques a la nit, de passejades en catamarà, de tast de vins a cellers i de tota la resta d'oci nocturn i diürn que ofereix el Festival, amb l'elegància i l'alta qualitat que caracteritza els productes ELLA.

Les altres dues grans novetats d'aquesta edició són el llançament de:

  • ELLA Mix: un festival de cinema on es projectaran llargmetratges, curtmetratges i documentals de temàtica lèsbica, organitzats en col·laboració amb el Festival Mix de Copenhaguen, un dels Festivals LGBT més antics del món.
  • ELLA Talks: ponències inspiradores de més de 10 dones top internacionals en política, empresa, turisme i cultura, provinents dels EUA i de diversos països d'Europa, obertament lesbianes. Com a convidades especials l'esdeveniment comptarà amb una alta executiva d'IBM al Regne Unit, Claudia Brind-Woody, una de les dones gais més influents del món, i amb l'exprimera ministra d'Islàndia, Jóhanna Sigurdardóttir, que va ser la primera dona a dirigir el seu país.

Data darrera modificació: 31 de juliol de 2015

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226