Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici -> L'Ajuntament -> El Batle -> Actualitat

La presidenta del Govern rep en audiència al batle de Palma

23 de juliol de 2015

José Hila ha destacat la "bona sintonia" entre les dues institucions

El batle ha reclamat els 10 milions d'euros pendents per a enguany de la Llei de Capitalitat

Govern i Cort treballaran de forma coordinada per aconseguir un bon manteniment a les escoles

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha rebut avui en audiència al batle de Palma, José Hila. Després de la reunió, el batle ha assegurat que existeix "una bona sintonia" entre les dues institucions i que hi ha "moltes ganes de treballar junts".

Els temes que s'han tractat han estat els següents:

  • Llei de Capitalitat: José Hila ha demanat a la presidenta que es tingui en compte que encara queden per rebre enguany 10 milions d'euros provinents de la Llei de Capitalitat. "L'Ajuntament reclamarà aquests doblers per poder dur a terme inversions a la ciutat".
  • Palau de Congressos: La prioritat és el nomenament de representants del Govern de les Illes Balears al consell d'administració per poder revisar el procés d'adjudicació en marxa.
  • Manteniment de les escoles: el Govern i l'Ajuntament de Palma treballaran de forma "coordinada" per "mantenir les escoles com toca i tenir un bon projecte de manteniment" dels centres escolars perquè "els nins tinguin unes infraestructures en les millors condicions possibles", ha explicat el batle. "Hem de deixar de passar-mos la pilota uns als altres i anar junts". José Hila ha traslladat a la presidenta la necessitat de posar en marxa de forma urgent un pla d'eliminació d'uralita a les escoles públiques.
  • Polítiques actives d'ocupació: Segons el batle, "generar ocupació de qualitat és l'objectiu prioritari dels dos governs". Per això, s'incrementarà la coordinació entre el SOIB i PalmaActiva per "treure el màxim profit dels recursos". Per a l'Ajuntament, són una prioritat els programes d'inserció laboral per a joves, aturats de llarga durada, majors de 45 anys i col·lectius vulnerables.
  • Competències serveis socials i educació: L'Ajuntament vol mantenir les competències en matèria de serveis socials, escoletes i oficines d'atenció al consumidor que la Llei de Reforma Local li ha llevat. "Hem acordat treballar per signar un conveni perquè aquests serveis es mantinguin a l'Ajuntament perquè és la institució més propera al ciutadà i qui pot prestar un millor servei", ha assegurat el batle.
  • Llei d'activitats: El batle ha sol·licitat al Govern modificar la Llei d'Activitats autonòmica perquè posa "moltes traves perquè la gent de Palma pugui fer activitats al carrer", ha afirmat José Hila. "Els requisits no poden ser els mateixos per a una gran empresa que per a una associació de barri".

El batle de Palma ha volgut agrair a la presidenta la decisió de restablir el dret a l'assistència sanitària universal i gratuïta a les persones estrangeres en situació irregular i sense recursos. "És una mesura molt important que beneficiarà a molts ciutadans de Palma", ha dit José Hila.

Data darrera modificació: 28 de juliol de 2015

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226