Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

L'XI edició de la Fira de l'Esport es presenta més consolidada, i espera l'assistència de més de 35.000 persones

4 de maig de 2015

Fernando Gilet: "Totes les activitats d'aquesta gran festa de l'esport són gratuïtes, cosa que fomenta la participació"

S'hi esperen més de 35.000 persones, amb 10.000 participants, més de 100 expositors i 200 entitats col·laboradores, i s'hi desenvoluparan més de 50 modalitats esportives, amb 300 monitors i més de 100 voluntaris

Palma, 4 de maig de 2015.- El tinent de batlia de Cultura i Esports, Fernando Gilet, ha presentat l'onzena edició de la Fira de l'Esport, un esdeveniment "obert a tota la ciutadania amb un ventall lúdic i divertit, fruit d'un exemple de col·laboració publicoprivada". La nova edició de la Fira es desenvoluparà els dies 5 de juny a les piscines de Son Hugo, i els dies 6 i 7 de juny al Palau Municipal d'Esports de Son Moix. És destacable el fet, com ha subratllat Gilet, "que totes les activitats són gratuïtes, cosa que facilita la participació". De fet, és la quarta edició en quatre anys, amb xifres que "donen molta satisfacció perquè mostren la total consolidació de la Fira de l'Esport".

A l'acte hi han assistit el director insular d'Esports del Consell de Mallorca, Joan Antoni Ramonell; el coronel de la Comandància General de Balears, José Luis Miguel Albarracín; el gerent de l'Institut Municipal de l'Esport (IME), Antoni Ramis, i representants d'empreses patrocinadores i col·laboradores d'aquesta nova edició de la Fira.

Xifres de consolidació. Com ha dit Gilet, "és una fita ja consolidada i molt esperada per tota la ciutadania", a la qual s'espera l'assistència de més de 35.000 persones, amb 10.000 participants, més de 100 expositors i 200 entitats col·laboradores. Per altra banda, s'hi desenvoluparan més de 50 modalitats esportives, amb 300 monitors i més de 100 voluntaris, als quals ha volgut agrair especialment la feina, "ja que sense ells seria impossible dur a terme una iniciativa d'aquesta magnitud". En total, més de 100 hores d'activitats, totes completament gratuïtes, promocionades mitjançant cartells, programes i falques de ràdio i insercions a premsa.

Fira aquàtica. L'horari d'enguany s'ha ampliat, de manera que el dia 5 serà entre les 16.30 i les 21 hores, i el dissabte i el diumenge de 10 a 14 i de 16.30 a 21 hores. El dia 5, el complex de piscines municipals de Son Hugo oferirà una gran quantitat d'activitats relacionades amb el món aquàtic, com castells inflables i jocs aquàtics, baptismes de busseig, Optimist per a nins, salts de trampolí, vela adaptada o piragüisme, entre altres.

Deu zones per a tothom. Els dies 6 i 7 és el torn del Palau Municipal d'Esports de Son Moix. Les seves instal·lacions es divideixen en 10 zones diferenciades amb un gran nombre d'activitats ludicorecreatives i esportives. La zona 1 és l'entrada principal, a prop de l'aparcament de l'Iberostar Estadi. Allà es trobarà la gran Zona del Motor, dinamitzada per les federacions de motociclisme i automobilisme. A més, hi haurà un escenari per a fitness, exhibició d'entitats com la Guàrdia Civil de Muntanya o els Bombers de Palma, així com representació de pràcticament totes els federacions esportives de les Illes Balears. També hi haurà 50 paradetes comercials.

La zona 2 correspon al velòdrom, amb exhibicions de l'Escola Municipal de Motociclisme, tir amb arc, globus aerostàtic i crossfit, que tant d'èxit va tenir l'any passat. La zona 3, "una de les de més èxit", com ha recordat Gilet, inclou l'skate park, esgrima, hoquei herba, tir de fona, així com tot tipus d'arts marcials, pilates, ioga, etc. La zona 4 es troba al camp de futbol, on se celebrarà la cloenda de les escoles de rugbi i de futbol, així com tallers d'iniciació al futbol americà per part del Club Voltors.

A la zona 5, ubicada a les pistes poliesportives exteriors, tindran lloc les cloendes i activitats de les escoles municipals de bàsquet, handbol, voleibol i patinatge, mentre que a la zona 6 es duran a terme activitats de tennis per a adults i nins, així com exhibicions d'esportistes del Centre de Tecnificació Esportiva del Govern.

La zona 7 serà l'escenari de les activitats infantils, com balls i danses, jocs psicomotors, castells inflables, minibàsquet i rocòdrom per a infants. També hi haurà un espai per a passejar amb ponis, tallers d'alimentació saludable, i la divertida novetat del futbol bombolla, de gran implantació al nord d'Europa

La zona 8, prop del camí de la Vileta, inclou activitats de participació dinàmica com cycling i fitness, així com un rocòdrom. Paral·lelament, hi seran presents les associacions de Nordic Walking, les quals duran a terme tallers. També en aquesta zona es realitzaran activitats de petanca i activitats per a discapacitats, amb una proposta d'activitats de l'ONCE i la Fundació Handisport. Aquesta zona comptarà amb la presència de molts de col·laboradors, que tindran l'oportunitat de donar-se a conèixer.

La zona 9 es troba a l'interior del pavelló, i acollirà la cloenda de les escoles municipals d'esgrima, gimnàstica rítmica i artística, i exhibicions diverses. Finalment, a la zona 10, la piscina de Son Moix, es proposen activitats recreatives permanents, i sessions d'aquafitness, aquazumba i aquapower. També s'hi realitzarà la cloenda de les escoles municipals de natació sincronitzada i de salts de trampolí, així com activitats relacionades amb pàdel surf ioga i pàdel surf pilates.

Esportgràfica i solidaritat. Altres activitats especials inclouen una nova convocatòria del concurs Esportgràfica, d'inscripció gratuïta i obert a tothom, i que serveix "perquè aquesta festa de l'esport perduri en el temps", ha dit Gilet. Així mateix, diumenge tindrà lloc la tercera edició de la Cursa Solidària de la Creu Roja, que a més inclou la V Galènica i la modalitat de Nordic Walking. La sortida serà a les 10.30 des de l'Iberostar Estadi, just després de la cloenda de l'Escola Municipal d'Atletisme.

Descàrrega d'arxius

Galeria multimedia

Imatges

La XI edició de la Fira de l'Esport...

Data darrera modificació: 25 de maig de 2015

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Palma, Ciutat Amiga de la Infància Serveis atenció violència de gènere Perfil del contractant Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Factura electrònica Targeta Ciutadana Projectes cofinançats per Fons Europeus Queixes i suggeriments tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis Defensora ciutadania

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226