Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

Cort permetrà el pas de bicicletes a zones per a vianants col·lindants amb el carril bici central per facilitar l'ús d'aquest mitjà de transport

25 de juny de 2012

Aquestes autoritzacions es senyalitzaran mitjançant la placa "Espai compartit bici- vianants"

La velocitat màxima permesa per a les bicicletes serà de 10 km/h

Palma, 25 de juny de 2012.- Amb l'objectiu de facilitar l'ús de la bicicleta a Palma l'Ajuntament de Palma autoritzarà, mitjançant un decret de batlia signat el passat 14 de juny, el pas de les bicicletes per les següents zones per a vianants i voreres dels carrers col·lindants amb el carril bici:

· El tram de carrer per a vianants del carrer Fàbrica.
· La zona del passeig elevat de l'avinguda Antoni Maura, al costat del números parells.
· La vorera del tram de l'avinguda Joan Miró comprès entre l'autopista de Ponent i Marivent, costat dels números senars.
· El carrer per a vianants del Convent de Sant Francesc.
· El Parc de la Mar.
· El tram de la vorera de l'Avinguda Comte de Sallent compresa entre el carrer Blanquerna i el carrer 31 de Desembre, costat del números parells, i el tram entre el carrer Sant Miquel i el pas per a vianants en el costat dels números senars.
· La calçada estreta del passeig del Born.
· El Parc de Sa Riera.
· El tram de la plaça d'Espanya, des del pas de ciclistes fins el vial d'accés a l'Olivar.

Algunes de les autoritzacions que contempla aquest decret coincideixen amb peticions que va realitzar l'associació Palma en Bici, durant la reunió que Mobilitat va mantenir amb representants d'aquest col·lectiu el passat 15 de juny. També es recullen suggeriments que s'havien rebut prèviament des de Policia Local i dels propis tècnics municipals d'aquesta àrea.

Amb el criteri de racionalitzar al màxim l'ús de la bicicleta, es tracta en alguns casos de permetre el pas en les connexions entre carrils bici, (l'Avinguda Comte de Sallent al entre el carrer Blanquerna i 31 de desembre), grans espais com el Parc de la Mar o per qüestions de seguretat com la vorera de Joan Miró a la zona de Marivent.

Aquestes autoritzacions, que seran vàlides de 00 a 24 hores, suposen exempcions a l'Ordenança Municipal Reguladora de la Mobilitat dels Ciclistes, aprovada al Ple de l'Ajuntament el passat 26 d'abril, que disposa als articles 11 i 12 la prohibició de circular en bicicleta per les voreres i zones per als vianants.

El decret entrarà en vigor al llarg del mes de juliol, i les zones autoritzades es senyalitzaran mitjançant la placa "Espai compartit bici - vianants".

Cal recordar que, d'acord al que s'estableix als articles 11.2 i 11.4 de l'Ordenança Municipal Reguladora de la Mobilitat dels Ciclistes, la velocitat màxima permesa serà de 10 km/h.

Data darrera modificació: 30 de juny de 2012

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226