Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

El Festival de Música Antiga de Palma supera el miler d'assistents en la 25a edició

5 de desembre de 2022

El 25è Festival de Música Antiga de Palma, celebrat entre el 8 d'octubre i el 26 de novembre, s'ha convertit en un clàssic ineludible dins el calendari cultural de la ciutat. Els concerts més destacats d'aquesta edició han estat els celebrats a l'església de Sant Felip Neri, a la de Santa Creu i al monestir de la Real.

El Festival aposta per la recuperació de la música antiga i ha arribat enguany a la vint-i-cinquena edició. L'esdeveniment ha tornat a demostrar que té un públic molt fidel. En aquesta edició han destacat com a novetats dos concerts al Teatre Municipal Xesc Forteza. En primer lloc, l'espectacle de Windu Wind a la recerca del vent, guanyador el 2017 de 3 premis GEMA, i posteriorment Ensemble Musicantes, del Grup de Teatre Tantachá, dirigit al públic infantil.

El Festival ha continuat oferint els concerts a espais patrimonials El nombre total d'assistents a la desena de concerts que oferia el cartell del Festival ha superat el miler de persones. Destaquen concerts com el de la soprano Raquel Andueza, amb una extensa trajectòria professional i reconeguda internacionalment, a l'església de Sant Felip Neri, amb 124 espectadors, i una ocupació del 95% de l'aforament, o el del gran violoncel·lista Josetxu Obregón, amb el seu espectacle Cello evolution, al monestir de la Real, amb 108 assistents i un 94% d'ocupació de la sala.

El concert d'Harmonia del Parnàs, que presentava Per dolce ardore a l'església de la Mercè el 5 de novembre, va reunir 200 assistents, amb una ocupació del 80%. D'altra banda, l'espectacle Danses del Renaixement, de SimfoVents Palma, a l'església de Santa Creu, del dia 21 de novembre, va congregar 240 assistents, amb un 80% d'ocupació de l'aforament.

Finalment, el concert de tancament del Festival, del dia 26 de novembre, de la formació Antiqva, Farándula castiza. Cartelera instrumental de corrales y coliseos, va aconseguir una assistència de 180 persones a l'església de Nostra Senyora del Socors. No podem oblidar que Forma Antiqva és considerat un dels grups més importants de la música clàssica a l'Estat espanyol.

Data darrera modificació: 7 de desembre de 2022

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226