Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

PalmaEduca celebra el seu 40è aniversari

22 de novembre de 2022

El batle de Palma, José Hila, i el regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, han presentat els actes de celebració del 40 aniversari de PalmaEduca, organitzats per l'Àrea d'Educació, que ha tingut lloc a l'Auditorium de Palma.

Hila ha volgut remarcar la importància de la tasca feta per PalmaEduca els darrers 40 anys i ha declarat que "l'educació pública universal és un dels pilars bàsics del nostre sistema democràtic i és un orgull poder celebrar avui l'aportació que ha fet l'Ajuntament de Palma en aquest sentit".

El 1982 l'Ajuntament va crear el Departament de Dinàmica Educativa amb l'objectiu principal de la dinamització d'equips de renovació pedagògica per tal d'assolir una escola arrelada en el seu medi, el barri, la ciutat, coneixedora de la seva cultura, història i llengua. 40 anys després s'aprofita l'oportunitat per a recuperar i donar veu als protagonistes de les actuacions realitzades, experiències pedagògiques amb materials didàctics, programes i actuacions.

Per la seva banda, Carrió ha declarat que "amb la constitució dels primers ajuntaments democràtics, Palma creava una Regidoria d'Educació amb la intenció de treballar amb la comunitat educativa i contribuir a resoldre les mancances de les escoles i orientar-les cap a la renovació pedagògica".

Durant l'acte s'ha interpretat la Cantata de la Disputa de l'Ase. Tant Hila com Carrió han agraït la participació en l'acte de tota la comunitat educativa, tant músics, actors i cantaires com especialment el coordinador de l'obra, Joan Avellaneda, i el degà de la Facultat d'Educació de la Universitat de les Illes Balears, que han col·laborat no sols en l'obra, sinó treballant en els diferents projectes educatius de l'Àrea.

Programa d'actes:

Dilluns 21 de novembre a les 19 h, Auditorium. Cantata de la Disputa de l'Ase, d'Anselm Turmeda, amb la Banda Municipal de Música de Palma, un grup d'actors i les corals del CEIP Rafal Vell i l'Escola de Música Municipal de Palma. Accés lliure fins a completar aforament.

Dimecres 23 de novembre a les 19 h, Es Baluard. Presentació del llibre Palma, 40 anys d'aprendre i compartir, de Joan Avellaneda, i conferència "L'Educació municipal a Palma, 40 anys", del degà de la Facultat d'Educació, Miquel Oliver. Inscripcions prèvies a educacio@palma.cat

Dimecres 30 de novembre, Dia de les Ciutats Educadores. Paratge lúdic. Activitat del Patronat Municipal Escola d'Infants. A l'Escola d'Infants de Can Alonso, de les 16 h a les 18 h. Adreçat a infants de 0 a 3 anys amb les seves famílies.

Les ciutats educadores, ciutats de pau i oportunitats. Activitats des del dia 28 de novembre fins al dia 2 de desembre als centres educatius: Secar de la Real, Sant Jordi, El Terreno, Gènova, Joan Miró, Camilo José Cela, Alexandre Rosselló, Jafudà Cresques, Aurora Picornell, S'Aranjassa, Sant Vicenç de Paül, Patronat Obrer, Sant Francesc d'Assís, Sa Casa Blanca.

Data darrera modificació: 22 de novembre de 2022

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226