Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

El programa d'envelliment actiu de Palma, distingit entre les millors actuacions locals per la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables

22 de novembre de 2022

Navarro: "És una satisfacció que aquest programa, que arribarà a 400 persones majors de 60 anys de Palma, hagi rebut una distinció a nivell estatal per fomentar estils de vida saludable"

Palma, 22 de novembre de 2022.- El programa d'envelliment actiu "Activa't", posat en marxa per l'Àrea de Turisme, Sanitat i Consum de l'Ajuntament de Palma ha rebut un accèssit per part de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables (RECS) en el marc dels premis de qualitat.

En un acte celebrat al Col·legi Oficial d'Arquitectes de Madrid (COAM) el programa "Activa't" de l'Ajuntament de Palma ha rebut un accèssit en la categoria de foment d'iniciatives que afavoreixen estils de vida saludable. En total es varen presentar a les diferents categories de premis un total de 76 actuacions de 47 entitats locals.

La regidora de Turisme, Sanitat i Consum, Elena Navarro, s'ha mostrat satisfeta per aquesta distinció. "Estam satisfets que aquest programa hagi rebut aquest reconeixement estatal; és un programa que està tenint molt èxit per la proximitat de la població destinatària i la col·laboració entre entitats i institucions a les barriades on s'implanta", ha dit, i ha recordat que aquest curs el programa arribarà a unes 400 persones de sis barriades de Palma.

Aquest certamen té per objectiu contribuir a recopilar i difondre les actuacions desenvolupades pels governs locals de la RECS en l'àmbit de la promoció de la salut.

El lliurament de premis va comptar amb l'assistència del secretari general de la FEMP, Carlos Daniel Casares; la secretària d'estat de Sanitat i el vicepresident de la Xarxa de Ciutats Saludables, Daniel de la Rosa, entre d'altres.

Per a facilitar la presentació de diferents projectes, aquests premis tenien quatre categories: el premi de qualitat al foment del desenvolupament urbà saludable i sostenible, el premi de qualitat al desenvolupament d'una acció comunitària com a mesura de protecció social i promoció de la salut, el premi de qualitat al foment d'iniciatives que afavoreixen els estils de vida saludable i el premi de qualitat en la categoria especial covid-19.

Programa "Activa't"

El programa "Activa't" està basat en la metodologia del programa europeu VIVILFRAIL.

Els resultats en la salut de les persones participants a Palma han estat avaluats i publicats a la revista Revista Española de Geriatría y Gerontología Elsevier i reconeguts per la Xarxa Espanyola de ciutats Saludables.

Entre altres conclusions, s'evidenciaren beneficis fisiològics i funcionals i, en concret, un descens dels nivells de tensió arterial diastòlica i de les alteracions del son. A més, es varen reportar millores en aspectes com la qualitat de vida, el benestar emocional, el desenvolupament personal, el benestar físic, l'autodeterminació i la inclusió social.

Data darrera modificació: 22 de novembre de 2022

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226