Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

Ajuntament i Govern treballen en la coordinació en defensa de les víctimes de violències masclistes

30 de setembre de 2022

Palma, 30 de setembre de 2022,- El regidor de Justícia Social, Feminisme i LGTBI+ de l'Ajuntament de Palma, Alberto Jarabo, i la conselleria de Funció Pública i Igualtat del Govern, Mercedes Garrido, s'han reunit avui per a establir noves línies de treball conjunt entre ambdues administracions públiques, per tal de poder fer front als nous reptes que esdevindran fruit de l'entrada en vigor de la nova Llei de garantia integral de la llibertat sexual.

La trobada té també com a objectiu reforçar la coordinació que hi ha entre àrees, atès que la ciutat de Palma és el municipi que atén més casos de violència masclista, no tan sols per la seva condició de capital, sinó pel fet de ser un dels llocs on major repercussió han tingut els efectes de la postpandèmia i la crisi global propiciada pel conflicte d'Ucraïna.

El regidor Alberto Jarabo ha destacat la bona sintonia existent entre ambdues administracions. "La coordinació és cabdal ja que afavoreix l'acompanyament i atenció a les dones que pateixen violència masclista", ha dit.

Ajuntament i Govern han acordat enfortir la coordinació dels seus serveis per tal de millorar-ne la planificació i crear més espais comuns de treball per a la gestió de l'atenció de les dones que pateixen violència de gènere, així com d'altres aspectes i programes d'actuació, un fet que facilitarà la tasca d'ambdues administracions i es traduirà, alhora, en una millora de l'eficàcia pel que fa al servei prestat. 

En aquest sentit, té un interès prioritari l'aplicació de serveis relacionats amb el Pla Corresponsables, destinat a afavorir la conciliació de la vida laboral i domèstica, o resoldre el problema de l'habitatge a la ciutat. El factor feminització esdevé un escull per a les víctimes de violència masclista a l'hora d'accedir a l'habitatge, ja que precaritza la seva economia i dificulta, al mateix temps, el procés de resolució de la situació a la qual fan front.

Un altre punt que s'ha posat damunt de la taula és la creació del futur centre de resolució de crisis, en aplicació a la nova Llei. Des del consistori s'ha incidit en la importància que estigui ubicat a la ciutat de Palma per a poder atendre al nombre més gran possible de dones.

A la trobada també hi han assistit la directora general de Justícia Social, Feminisme i LGTBI+, Meritxell Esquirol; la directora de l'IB Dona, Maria Duran, i Antoni Colom, cap de secció de la Unitat Tècnica d'Igualtat de l'Ajuntament de Palma.

Data darrera modificació: 3 d'octubre de 2022

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226