Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

L'Ajuntament de Palma torna a col·laborar amb la Setmana de la Dramatúrgia

23 de setembre de 2022

Palma, 22 de setembre de 2022.- El coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras, l'adjunta de direcció del Teatre Principal, Marta Ferré, la representant de Produccions de Ferro i Espai el Tub, Cristina Bugallo, i la presidenta d'ADIB, Marina Salas, han presentat al Teatre Municipal Mar i Terra de Palma, la 4a Setmana de la Dramatúrgia que organitza l'Associació de Dramaturgues i Dramaturgs de les Illes Balears (ADIB). La setmana s'inicia el dilluns 17 d'octubre i acabarà el diumenge 23 del mateix mes. Tallers, lectures de texts compartides, masterclasses i slams de dramatúrgia seran presents en l'edició d'aquest any.

Miquel Àngel Contreras, coordinador general de Cultura, ha manifestat que "el compromís de la Regidoria de Cultura és col·laborar sempre amb iniciatives que generen complicitat, aliances i teixit entre agents culturals, espais culturals i institucions", com és el cas d'aquesta iniciativa impulsada per l'Associació de Dramaturgs i on col·laboren Ajuntament de Palma, Espai el Tub i Produccions de Ferro i el Teatre Principal". En aquest sentit, Contreras ha continuat explicant que "la Setmana de la Dramatúrgia posa en valor tant la creació en aquest gènere com el bon moment de què gaudeix la dramatúrgia a les Illes Balears".

La 4a Setmana de la Dramatúrgia enguany s'inspira en la reivindicació de les noves formes que ens ajuden a veure el món d'una manera diferent a partir de la retrobada.

Programa

Així, el dilluns 17 d'octubre donarà el tret de sortida a la Setmana el taller de Maria Velasco (guanyadora del premi Max a Millor Autoria Teatral 2022 per Talaré a los hombres de sobre la faz de la tierra), que durant 3 dies endinsarà els i les assistents en el laberint de la memòria per a trobar disparadors creatius i els explicarà com "Desaprender a vivir. Aprender a contar", que és el títol que porta el taller i es realitzarà al Teatre Mar i Terra.

El divendres 21 arriba la novetat d'enguany: un Speakers Corner, una cita on es podran llegir i mostrar els texts a l'estil del racó dels oradors del Hyde Park de Londres. L'ADIB convida tothom a presentar al Mar i Terra, a les 19 h, les seves propostes artístiques per a compartir-les amb la resta de participants i observar les reaccions del públic.

I encara queda el cap de setmana teatral. El dissabte 22 hi haurà la masterclass de Celso Giménez, dramaturg de la companyia La tristura, que investiga els límits entre la presentació i la representació. Tindrà lloc a l'Espai el Tub, de 10 a 12 h.

I el diumenge 23, a les 12 h, per a tancar la Setmana, torna el repte d'escriure en directe, sense trampa ni cartó, al II Slam de Dramatúrgia organitzat en col·laboració amb el Teatre Principal de Palma. Com l'any passat, es tractarà d'escriure una peça breu de teatre, escrivint a temps real i amb les premisses que el públic dicti en aquell mateix moment.

Com a cloenda de la 4a Setmana de la Dramatúrgia, i per a tancar-la amb bona boca, s'ha organitzat una vermutada en acabar l'Slam. Tindrà lloc a Can Balaguer a les 13.30 i l'entrada serà lliure.

Data darrera modificació: 23 de setembre de 2022

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226