Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

El Casal Solleric programa activitats complementàries al voltant de l'exposició de Javier Peñafiel

21 de setembre de 2022

Palma, 21 de setembre de 2022.- "Què condiciona les teves ficcions?" és l'exposició de Javier Peñafiel, que es pot veure al Casal Solleric de Palma fins el 16 d'octubre. El Casal Solleric ha volgut aprofundir en la figura de l'autor mitjançant una sèrie d'activitats que també giren al voltant de la seva obra.

Peñafiel, nascut a Saragossa el 1964 i resident a Mallorca, produeix instal·lacions amb objectes, dibuixos, imatges i texts; conferències performatives i lectures dramatitzades, texts per a vídeo, llibres d'artista i publicacions. El seu treball es construeix com una reflexió sobre el subjecte contemporani i una crítica als mites fundacionals de la modernitat. En aquest sentit, el Casal Solleric presenta una sèrie d'activitats per a complementar l'exposició.

Entre les activitats programades destaquen el taller "Gir postal, índex de lectures en conversa", on Peñafiel i Rita Rakosnik (Barcelona, 1993) han establert una correspondència postal amb agents humans i no-humans que, implicats en diverses lluites, es reconeixen com a productors de bellesa a la vegada que de resistència política. D'altra banda, el dijous 29 de setembre al Casal Solleric es farà la presentació del llibre d'artista de Peñafiel, a càrrec de l'artista, del dissenyador Jordi Cerdà i Aina Bausà cocomissària de l'exposició.

Finalment també es durà a terme la conversa entre Isabel García Pérez del Arce (Santiago de Xile, 1972) i Javier Peñafiel en el marc de la Biennal de Pensament de Palma. Isabel i Javier conversaran sobre els contexts de São Paulo i Valparaíso, ciutats on varen tenir lloc els treballs "Agenda de caducitat dels temps dràstics" (2008) i "Locució Merkel Bachelet" (2010).

Activitats

 • "Gir postal, índex de lectures en conversa"
  Taller creat per Rita Rakosnik i Javier Peñafiel al voltant de l'obra Gir Postal (2021) que es pot veure a l'exposició. Un taller per al Casal Solleric en el marc de la mostra "Què condiciona les teves ficcions?", de Javier Peñafiel
  Divendres 23 de setembre de 2022 de 18 a 20 h i dissabte 24 de setembre d'11 a 13 h
  Cal inscripció prèvia a casalsolleric.palma.cat
  Cabuda limitada. Activitat gratuïta
 • Presentació del llibre d'artista de Javier Peñafiel
  A càrrec del mateix artista, el dissenyador Jordi Cerdà i Aina Bausà, co-comissària de l'exposició.
  Dijous 29 de setembre a les 18.30 h al Casal Solleric
 • Conversa entre Isabel García Pérez del Arce (Santiago de Xile, 1972) i Javier Peñafiel en el marc de la Biennal de Pensament de Palma
  Isabel García és artista i comissària, exdirectora del Centre de Documentació de les Arts Centre Cultural Palacio La Moneda, fou membre de la Red Conceptualismos del Sur, i ha treballat en projectes per a la Biennal de São Paulo (2008), la Triennal de Xile (2009), i el Museu Nacional d'Art Reina Sofía, Madrid (2010). Co-curadora de "The Politicization of Friendship" al Museu d'Art Contemporani de Metelkova, Ljubljana (2014), actualment ensenya a la Universitat Diego Portales, Santiago de Xile, i treballa en la tesi doctoral sobre el Projecte del Museu de la Solidaritat (1971-73) a l'Escola d'Arquitectura i Estudis Urbans, Universitat Catòlica de Xile.

Data darrera modificació: 22 de setembre de 2022

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226