Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

Educació convoca les ajudes per promoure la memòria històrica

5 d'agost de 2022

L'objectiu dels ajuts, dotats amb 20.000 euros, és promoure publicacions i projectes audiovisuals que estudiïn i difonguin la memòria de la ciutat

La convocatòria es dirigeix a treballs que demostrin esforç i perspectiva per recuperar part del passat més desconegut i poc treballat de Palma

Palma, 5 d'agost de 2022.- L'Àrea d'Educació i Política Lingüística ha convocat les ajudes per promoure la memòria històrica de Palma.L'objectiu d'aquests ajuts, els quals estan dotats amb 20.000 euros, és promoure publicacions i projectes audiovisuals que estudiïn i difonguin temes relacionats amb la memòria històrica de Ciutat. "El suport a la recerca i la seva difusió ajuden a conèixer millor el nostre passat i tancar ferides", hadit el regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, a més d'assegurar que "el coneixement del passat és imprescindible per encarar el present i el futur amb garanties".

Aquesta és la segona vegada que l'Ajuntament de Palma convoca les ajudes a la investigació i difusió de la memòria històrica de Palma. Un dels aspectes que es valorarà dels treballs que es presentin serà el seu esforç i perspectiva per recuperar part del passat més desconegut i poc treballat de Ciutat sobre fets i persones destacades, moviments socials, minories, etc.

El termini per presentar els projectes serà de vint dies naturals a partir que la convocatòria es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB). Es poden presentar projectes que es duguin a terme entre el gener i l'octubre de 2022, i l'import de la subvenció no superarà el 80% del seu pressupost, amb un màxim de3.000 euros.

Els premiats

A la primera convocatòria de les ajudes per promoure la memòria històrica, l'Àrea d'Educació va atorgar una subvenció a set projectes:

·        El carrer dels Oms. De tallers de manufactura a comerciants (Edicions Documenta Balear), de Xavier Terrassa.

·        Es Fortí on es va revelar la història de Mallorca, del Centre Cultural Casa Planas.

·        Gariel Alomar.Obres Completes, vol. VII, de Nova Editorial Moll S.L.

·        La memòria democràtica a les aules (Editorial Lleonard Muntaner), d'Elisabeth Ripoll.

·        El Canòdrom Balear. Una història del llebrer a Palma (Edicions Documenta Balear), de Manuel García Margallo.

·        Jeroni Amengual Oliver (1878-1946) (Edicions Documenta Balear), de Guillem Reynés.

·        Jueus, conversos i xuetes, de Laura Miró Bonnín.

Data darrera modificació: 5 d'agost de 2022

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226