Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

L'Ajuntament dona la benvinguda als nous agents de la Policia Local de Palma en un acte a la plaça de Cort

5 d'agost de 2022

Un total de 84 policies locals han participat aquest divendres en la presa de possessió de la seva plaça com a funcionaris de carrera

Hila: "Us deman que ens ajudeu a seguir sent la ciutat segura que som i a combatre l'incivisme"

Palma, 05 d'agost de 2022.- La plaça de Cort ha acollit avui matí la presa de possessió dels 84 nous policies que, des d'avui, ja són funcionaris i funcionàries de l'Ajuntament de Palma. Amb l'acte, Cort ha donat la benvinguda als nous agents.

L'acte ha començat a les 08.30 hores amb l'arribada dels familiars convidats per part de la Policia Local i dels regidors i regidores de la corporació municipal. Posteriorment, ha arribat el batle de Palma, Jose Hila, que ha estat rebut per la primera tinenta de batle de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover, el regidor d'Economia Hisenda i Innovació, Adrián García, i el cap de la Policia Local, José Luis Carque. A l'acte també hi han estat presents la delegada del Govern, Aina Calvo, i la consellera de Presidència, Mercedes Garrido. Per part de la corporació municipal, hi han acudit la regidora de Participació Ciutadana i Govern Interior, Clàudia Costa; i les regidores Mercedes Celeste, portaveu del PP; Joana Capó, de Ciutadans, i María Paz Pérez, de Vox.

A les 9.00 hores, la relatora, Irene López, ha donat la benvinguda i, posteriorment, el batle i el cap de la Policia Local han passat revista a la formació de la Policia Local. Després, els nous policies han pujat, per grups, per a recollir els seus títols.

Intervenció del batle

En la seva intervenció per la cloenda, el batle ha donat l'enhorabona als nous agents i als seus familiars per "l'esforç i la dedicació" dels darrers anys. També ha agraït la feina de les àrees implicades i de la Conselleria de Presidència.

"Gràcies a vosaltres, podrem reforçar la feina de seguretat ciutadana per a seguir sent la ciutat segura que ja som", ha dit el batle. I no només això. "També ens permetrà lluitar amb més força contra l'incivisme. Per aquest motiu, vull aprofitar l'acte d'avui per a fer-vos una petició: us deman que reforceu el compliment de les ordenances municipals. És una competència pròpia que hem de fer complir i, per a aconseguir-ho, sou fonamentals", en paraules d'Hila.

Foto de família

En acabar, s'ha fet una foto de família i els nous policies han llançat les seves gorres a l'aire en un acte simbòlic per a demostrar de manera conjunta l'alegria d'acabar una etapa i la felicitat per començar-ne una de nova, com a servidors públics. Dels 84 nous agents, 21 són dones.

Aquests nous policies corresponen a l'Oferta pública d'ocupació 2018/19, que va oferir un total de 101 places i es va posar en marxa a l'inici del mandat. Es varen veure paralitzades per la situació d'emergència sanitària per la pandèmia de la covid-19, però, així i tot, la Regidoria de Seguretat Ciutadana va impulsar la seva reactivació el juny de 2020, amb l'estat d'alarma vigent. La darrera prova es va celebrar el 12 de juny de 2021 al Palau de Congressos amb l'objectiu d'incrementar, com més aviat millor, la plantilla de la Policia Local de Palma. Una vegada finalitzades les proves, varen començar el seu període de pràctiques i ara comencen una nova etapa com a funcionaris de carrera.

En paral·lel a aquest procés que ara acaba, Seguretat Ciutadana té actius diferents processos per a la incorporació o promoció interna de personal. Per exemple, l'oferta pública d'ocupació de 2020/21 ja està aprovada i convocarà mig centenar de noves places. Mentre s'acaba d'ultimar aquesta oposició, s'ha convocat un borsí d'interins –tal com preveu la normativa autonòmica– per a aprofitar els recursos públics per a contractar de manera temporal una cinquantena de policies.

Data darrera modificació: 5 d'agost de 2022

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226