Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

L'Ajuntament i el Consell amplien el vial del camí dels Reis per a millorar la seguretat de vehicles i vianants de la zona escolar de Son Rapinya

15 de juny de 2022

L'actuació amplia l'espai destinat a la mobilitat alternativa i allarga i millora la xarxa de carril bici creant un nou vial cívic

El projecte suposa una inversió de 2,5 milions d'euros finançada a través de la Llei de capitalitat 2023 del Consell de Mallorca

La millora que s'ha presentat avui discorre als gairebé 1,4 km del tram del camí dels Reis entre la rotonda del camí de Son Rapinya i la rotonda entre la Ma-1043 (Coll de la Creu) i Ma-1044 Camí de Gènova

Palma, 15 de juny de 2022.- El batle de Palma, Jose Hila, i la presidenta del Consell, Catalina Cladera, han presentat avui el projecte d'un nou vial que discorre pel camí dels Reis i que permetrà alleugerir el trànsit d'aquesta zona escolar de Palma, a més de crear una alternativa segura per a accedir tant a peu com amb bicicleta a la zona. Estarà dotada d'enllumenat, arbrat que genera ombra, mobiliari urbà i dos carrils per a vehicles.

El batle ha afirmat que, amb aquesta actuació, "es dona resposta a les peticions dels veïnats i les comunitats educatives de la zona, que feia molt que reclamaven aquesta millora". "Ens permet guanyar en seguretat per a vianants i ciclistes i, també, ofereix una alternativa de mobilitat més sostenible. Vull agrair la col·laboració del Consell, que demostra la bona sintonia entre administracions", ha afirmat el batle.

"Com a institució autonòmica i supramunicipal, al Consell hem de respondre a les peticions que ens expressen els municipis, i en el cas de Palma, ho estam fent invertint amb la Llei de capitalitat, cosa que no es feia abans i que ens permet contribuir a les obres que planteja l'Ajuntament", ha expressat la presidenta Cladera. "Amb aquesta inversió de 2,5 milions donam resposta a una necessitat expressada per l'Ajuntament de Palma que, a la vegada, dona cobertura a una millora en la seguretat dels veïnats i famílies d'aquesta zona d'escoles".

La presentació del projecte, que s'ha realitzat a la rotonda de Madre Alberta, ha comptat amb l'assistència de la tinenta de batle d'Infraestructures i Accessibilitat i Districte Ponent, Angélica Pastor, el conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, Ivan Sevillano, i el coordinador del Districte, Manuel Fernández.

A l'acte hi han assistit representants d'entitats del Districte Ponent com l'AV de Son Rapinya, l'Associació de Gent Gran de Son Rapinya, l'AV Son Serra-La Vileta, l'AV Son Flor-Son Moix Negre, l'Administració de la Comunitat de Son Vida o l'Associació de Propietaris de la Urbanització Son Vida, entre d'altres.

Projecte

El projecte, que té un pressupost de 2.532.232 euros i un termini d'execució de 12 mesos, ja s'ha aprovat a Junta de Govern i ara està en exposició pública amb la previsió que les obres puguin iniciar-se el 2023. Es tracta d'una actuació finançada íntegrament pel Consell de Mallorca a través de la Llei de capitalitat 2023. La inversió ja ha estat aprovada pel Consell de Capitalitat.

En concret, s'ha planificat ampliar el vial actual del camí dels Reis, que suma 1.380 metres lineals, entre la rotonda del camí de Son Rapinya amb el camí dels Reis fins a la rotonda entre la Ma-1043 (coll de la Creu) i Ma-1044 (camí de Gènova). L'Ajuntament va expropiar els terrenys per a poder dur a terme l'actuació.

L'actuació suposa crear un vial d'uns 13 metres d'amplada dotat amb les següents millores:

  • Una calçada amb dos sentits de circulació.
  • Més enllumenat: es col·loquen 90 columnes de llum cilíndriques de 4,4 metres d'alçada amb lluminària tipus led.
  • Mobiliari urbà: es col·loquen 15 bancs per a seure i vuit papereres.
  • Ombres i nou arbrat: se sembren un total de 87 exemplars de diferents espècies: lledoners (Celtis australis), arbrat piramidal (Cupressus sempervirens) i arbusts autòctons (Buxus balearica i Rosmarinus officinalis) per a crear un entorn amable per a passejar.
  • Nou carril bici segregat de 1.380 metres lineals.
  • Voravies amples: 2,80 metres d'amplada.

Tram rústic i tram urbà

El projecte, que ha elaborat l'Àrea d'Infraestructures i Accessibilitat després que l'Ajuntament expropiàs els terrenys per on discorre el vial, ha tingut en compte els aspectes paisatgístics de l'entorn i discorre per un tram rústic i un tram urbà.

En aquest sentit, al tram rústic, que suma 1.200 metres lineals, s'amplia la secció actual del camí fins a 13 metres per a crear una calçada amb dos sentits de circulació, un espai per a l'arbrat, carril bici i voravies amples.

Al tram urbà, que té una secció de gairebé 9 metres d'amplada, el projecte plateja una ampliació de la calçada fins als 15 metres per a situar una nova voravia i un nou carril bici en aquesta zona d'escoles.

Data darrera modificació: 16 de juny de 2022

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226