Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

Estius Simfònics torna a Bellver amb vuit concerts que inclouen una òpera per primera vegada

18 de maig de 2022

L'Orquestra Simfònica també actuarà amb els solistes del Festival de Salzburg i la Petita Simfònica

El cicle es farà del 30 de juny al 12 d'agost

Palma, 18 de maig de 2022.- El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, i el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, han presentat aquest dimecres l'edició 2022 dels Estius Simfònics, un cicle organitzat per l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears i que inclou vuit concerts entre el 30 de juny i el 12 d'agost al castell de Bellver.

El programa d'Estius Simfònics 2022 inclou solistes de primer nivell, com el violinista Pinchas Zukerman, la violoncel·lista Amanda Forsyth, el pianista Jan Lisiecki, el grup Igudesman & Joo i els solistes del Teatre de l'Òpera de Zuric.

"L'Orquestra Simfònica referma el compromís amb la cultura i la societat balear amb uns Estius Simfònics que tornen a Bellver una vegada que s'ha superat la pandèmia", ha comentat Company, a més de remarcar que el castell és "el seu espai natural". El conseller ha agraït a l'Ajuntament que cedeixi l'espai per a acollir un cicle que ofereix "una programació de luxe amb gran protagonisme de la lírica, ja que oferirà una òpera per primera vegada".

Per la seva part, Noguera ha apuntat que "el castell de Bellver és un dels espais patrimonials més importants de les Illes Balears", i ha subratllat que els Estius Simfònics són "una de les principals activitats de l'estiu a la nostra ciutat".

El cicle començarà el 30 de juny amb Zukerman i Forsyth acompanyant la Simfònica i interpretant peces de Brahms i Mozart. Continuarà el 13 de juliol amb els cantants de l'Acadèmia del Maggio Musicale Fiorentino, els quals donaran veu a àries de Mozart, Rossini, Donizetti i Verdi, entre altres. El 16 de juliol, Henrik Nánási dirigirà la Simfònica amb un programa que inclourà obres de Rossini, Fáncksik i Beethoven. El 21 de juliol serà el torn del grup Igudesman & Joo, amb un espectacle que mesclarà "clàssica, virtuosisme i humor", segons ha explicat el director de la Simfònica, Pablo Mielgo.

La primera representació d'una òpera en els Estius Simfònics es durà a terme el 3 d'agost. Serà Lucia di Lammermoor en versió concert, amb la soprano Jessica Prat, el tenor Celso Albelo, el baríton Gabrielle Viviani, el baix George Andguladze i la Coral Universitat de la Universitat de les Illes Balears. El 10 d'agost es farà la Gala de Teatre de l'Òpera de Zuric amb àries de Verdi, Puccini, Chapí i Delibes, i amb la direcció de Pablo Mielgo.

El 12 d'agost serà el moment del concert de cloenda amb el pianista Jan Lisiecki, qui interpretarà obres de Beethoven. Totes les actuacions començaran a les 21.30 hores. Les entrades costaran 30 euros a platea i 25 euros a les arcades i també es vendrà un abonament a 200 (platea) i 170 euros (arcades). La venda es farà a través de la pàgina web de la Simfònica o a Ticket IB.

Data darrera modificació: 19 de maig de 2022

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226