Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

La nova Bicipalma començarà a rodar a finals d'any

14 de gener de 2022

L'SMAP ja ha adjudicat per un import de 2,6 milions d'euros la nova Bicipalma, que comptarà amb bicicletes elèctriques amb una autonomia de fins a 80 quilòmetres

El nou sistema disposarà de cinc estacions mòbils, que no necessiten connexió elèctrica i es podran instal·lar a indrets on es detectin necessitats

Hila: "Tindrem un servei totalment renovat que arribarà a gairebé la meitat dels barris de Palma, que anirà més enllà de la Via de Cintura, que incorporarà les bicis elèctriques i que aposta per la innovació"

Palma, 14 de gener de 2021.- El batle de Palma, Jose Hila, juntament amb el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, i el gerent de l'SMAP, Pedro Manera, han detallat avui el calendari d'implantació i les principals característiques del nou sistema de Bicipalma, que substituirà el sistema actual durant la tardor de 2022.

Hila ha explicat que la nova Bicipalma estarà a punt a finals d'any. "Tindrem un servei totalment renovat que arribarà a gairebé la meitat dels barris de Palma, que anirà més enllà de la Via de Cintura, que incorporarà les bicis elèctriques i que aposta per la innovació", ha dit.

Dalmau, per la seva banda, ha indicat que aquest projecte opta a ser finançat amb els fons europeus Next Generation i que és possible perquè existeix una voluntat de promoure la mobilitat sostenible. "L'SMAP té la capacitat financera per a assumir aquesta renovació, que avui supera un obstacle més. El setembre anunciarem la licitació i s'han rebut tres ofertes i l'empresa adjudicatària del servei, Nextbike, ha estat la guanyadora. És una empresa que té experiència i això ens dona una garantia", ha explicat.

La Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes SA (SMAP) ha adjudicat la nova Bicipalma per un import de 2.624.350 euros més IVA a l'empresa Nextbike.

El nou sistema ampliarà de 37 a 72 les estacions de Bicipalma, que disposarà de 800 bicicletes, de les quals 560 seran mecàniques i 240 seran elèctriques (un 30%) i que estaran distribuïdes en 1.440 ancoratges (el 95% dels quals seran de càrrega elèctrica).

En total la nova Bicipalma sumarà 35 estacions noves, que faran possible que per primera vegada aquest servei arribi a 20 barris que no disposaven de Bicipalma com són Portopí, el Terreno, Son Armadans, Son Cotoner, Son Flor, Son Oliva, el Rafal Vell i el Rafal Nou, el Viver, Son Gotleu i la Soledat amb noves estacions situades al costat de Son Moix, a prop de Son Hugo i també al carrer d'Aragó amb la Via de Cintura, entre d'altres.

Pel que fa a la implantació de la nova Bicipalma, hi haurà 5 estacions noves que no requereixen connexió elèctrica. Aquesta novetat aportarà flexibilitat a la xarxa de Bicipalma, ja que permetrà instal·lar estacions per a esdeveniments puntuals amb afluència de gent que podrà emprar Bicipalma per a desplaçar-se. Així mateix, aquestes estacions podran emprar-se en període de proves.

Els principals avantatges de les noves bicicletes de Bicipalma seran els següents:

  • Bicicletes elèctriques amb una autonomia de fins a 80 quilòmetres (4 hores de temps de recàrrega de 0 al 100%)
  • Bicicletes amb geolocalització (vehicle en moviment)
  • Bicicletes mecàniques amb panell solar per a recarregar les bateries del panell
  • Accés al sistema mitjançant l'app o targeta física

A més, el fet que les bicicletes estiguin geolocalitzades permetrà habilitar estacions virtuals de Bicipalma a una àrea determinada, de forma que l'Ajuntament podrà situar estacions temporals de bicicletes per a esdeveniments de la ciutat, fent possible una mobilitat sostenible més dinàmica i flexible.

Bicipalma ha complit 10 anys des de la seva posada en funcionament i actualment compta amb 3.248 usuaris.

Descàrrega d'arxius

Data darrera modificació: 14 de gener de 2022

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226