Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

Balanç de l'activitat de la Policia de Barri al novembre

23 de novembre de 2021

Balanç de l'activitat de la Policia de Barri al novembre

Son Roca, Son Gotleu, Mare de Déu de Lluc i el Camp Redó comptaran amb dos policies de barri cada un. Aquesta és la novetat destacada aquest mes respecte al Projecte de reactivació de Policia de Barri, que mes rere mes continua avançant. Aquests nous quatre barris s'afegeixen ara a Pere Garau i la Soledat, que ja comptaven amb dos policies de barri cada un. Així es passa de 55 policies de barri a 59.

Palma, 23 d'octubre.- Son Roca, Son Gotleu, Mare de Déu de Lluc i el Camp Redó comptaran amb dos policies de barri cada un. Aquesta és la novetat destacada aquest mes respecte del Projecte de reactivació de Policia de Barri, que mes rere mes continua avançant. Aquests nous quatre barris s'afegeixen ara a Pere Garau i la Soledat, que ja comptaven amb dos policies de barri cada un. Així es passa de 55 policies de barri a 59.

La primera tinenta de batle de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover, ha explicat que això ha estat possible gràcies al fet que el total dels integrants de l'oferta pública d'ocupació de 2019, que va oferir 101 noves places, ja han començat a fer feina a les diferents unitats de la Policia Local de Palma. 20 d'ells, que ja han acabat les pràctiques, s'han incorporat a Policia Comunitària.

La regidora, que ha estat acompanyada del comissari de la Policia Local de Palma, Bernat Clar, ha avançat també que d'aquí a poc temps es rebran els nous cotxes policials que s'afegiran als 20 nous cotxes que es varen comprar l'any passat. D'aquesta manera es dotarà de més recursos els policies per a donar un millor servei a la ciutadania.

Aquests cotxes s'incorporen amb un contracte de rènting per un import 750.538,80 euros, IVA inclòs, que proveirà la Policia d'una quinzena de nous cotxes: 4 vehicles camuflats i 11 vehicles patrulla amb motor híbrid elèctric, anant, d'aquesta manera, en línia amb la política mediambiental de l'Ajuntament de Palma.

Per altra banda, Adrover ha anunciat també que ja s'han adjudicat diversos lots de subministrament informàtic per a la Policia Local. En particular, les impressores portàtils per a mòbils, que permetran avançar en la digitalització de les actuacions policials, així com 32 nous ordinadors (20 portàtils i 12 de sobretaula) i 41 monitors. Aquestes licitacions tenen una despesa global de 26.968,38 euros, amb l'IVA inclòs.

Per la seva banda, les Taules de Seguretat i Convivència (SECON) continuen la seva singladura. S'hi reuneixen els responsables polítics i policials de la Policia de Barri i representants veïnals dels districtes de Palma per a posar en comú les necessitats del barri i establir un calendari d'actuacions i compromisos centrats en les dinàmiques existents a cada barri per part del cos de la Policia Local de Palma.

Les Taules SECON no tenen només un àmbit municipal sinó que serveixen per a canalitzar reivindicacions que neixen en l'àmbit veïnal a altres administracions, com poden ser la Policia Nacional (en tot el que té a veure amb l'àmbit de la seguretat ciutadana o el tràfic de drogues) o les conselleries de Turisme i Sanitat que, al costat de la Policia Local, realitzen inspeccions de locals, per exemple.

Cal recordar que el primer gran pas que es va donar en el projecte de reactivació de la Policia de Barri, després d'acabar el diagnòstic a la fi de 2020, va ser l'alliberament dels 55 efectius de les Unitats Interlocutores de Barri. Això va tenir lloc el febrer de 2021. Des de llavors, aquests 55 policies han quedat alliberats de tasques incidentals i es dediquen exclusivament a la seva comesa original. El segon gran pas fou la creació de les Taules SECON, que varen començar a realitzar-se el maig d'aquest mateix any.

D'aquesta manera, es continua amb el compromís de la Regidoria de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma d'avançar en un model de proximitat, acostant-se i obrint-se d'aquesta manera a la ciutadania, al veïnat, i adaptant-se a les seves demandes.

COMPROMISOS I ACTUACIONS PER DISTRICTE

DISTRICTE CENTRE

Al Districte Centre, els esforços s'han destinat a mantenir la vigilància sobre l'actuació correcta dels músics al carrer; mantenir el control de l'Ordenança d'ocupació de la via pública (OVP) i el control de vehicles de mobilitat personal (VMP) i bicicletes.

DISTRICTE LITORAL I PLA

Al Districte Litoral i Pla, com a determinats punts de la ciutat, s'han fet control de VMP, en especial al passeig del Molinar, on en els darrers controls s'han comptabilitzat 54 actes. També s'ha fet una campanya per a determinar la idoneïtat d'instal·lar un semàfor a l'entrada de Sant Jordi, que ha resultat amb la detecció de 45 infraccions. Destaca també el darrer control de trànsit fet a Son Ferriol (avinguda del Cid) la setmana passada, on es varen aixecar 6 actes de denúncia. A l'Arenal, per altra banda, s'està fent un especial seguiment de la venda ambulant i dels cans a lloure.

DISTRICTE DE LLEVANT

A Llevant, s'ha controlat l'okupació d'habitatges al camí de So na Dolça i carrer de la Moreneta, s'han organitzat dispositius de control de cans a lloure, s'està fent seguiment de la situació d'absentisme escolar a una escola del districte, s'han fet controls de patinets, entre moltes altres actuacions, com la realitzada amb la Policia Nacional a Mare de Déu de Lluc en la qual es varen desarticular diversos punts de venda de droga.

DISTRICTE NORD

A Nord s'ha fet incidència en el control de VMP i s'han fet control de radars. S'han accentuat els controls a la zona del Camp Redó (al parc de Can Simonet/parc de Cotlliure) i s'han fet actuacions específiques al parc de Can Simonet.
També s'està fent especial èmfasi en la vigilància d'instituts d'educació secundària.

DISTRICTE DE PONENT

Per la seva banda, al Districte de Ponent, s'ha actuat darrerament contra el tràfic de droga a Son Roca, la Vileta i Son Cotoner en actuacions conjuntes amb la Policia Nacional; s'ha continuat amb les actuacions en relació amb els poblats de barraquisme i els controls de trànsit.

Data darrera modificació: 24 de novembre de 2021

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226