Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

L'Ajuntament recorda que al bosc de Bellver no hi ha colònies autoritzades de moixos, d'acord amb les recomanacions de la Conselleria de Medi Ambient per a la protecció de la biodiversitat

27 d'octubre de 2021

L'Àrea de Medi Ambient i Benestar Animal recorda que per a protegir la biodiversitat no hi pot haver colònies de moixos als espais rurals, a menys de 500 metres dels espais naturals protegits ni a parcs i jardins amb fauna ornitològica rellevant

Palma, 27 d'octubre de 2021.- L'Àrea de Medi Ambient i Benestar Animal de l'Ajuntament de Palma recorda que al bosc de Bellver no hi ha cap colònia felina autoritzada, d'acord amb els criteris tècnics de la Conselleria de Medi Ambient, que estableixen que, per a protegir la biodiversitat, no hi pot haver colònies de moixos als espais rurals, a menys de 500 metres dels espais naturals protegits ni a parcs i jardins amb fauna ornitològica rellevant.

Aplicant aquests criteris, en cap moment s'ha autoritzat la presència de colònies felines al recinte del bosc de Bellver. Per tant, qualsevol actuació d'alimentació de moixos o instal·lació de punts d'alimentació, beguda o refugi per a aquests animals és il·legal.

La presència de moixos al bosc és una amenaça per a la fauna silvestre i els elements que l'acompanyen (capses, plàstics, palets, menjadores...) suposen una degradació de l'entorn natural.

Per altra banda, des de Benestar Animal es recorda que l'Ajuntament promou la gestió dels moixos de carrer mitjançant colònies felines autoritzades, que compleixin amb la normativa establerta i ateses per persones voluntàries autoritzades per a l'alimentació i cura dels animals.

Actualment a Palma hi ha 100 colònies actives de moixos (amb quasi 300 persones voluntàries autoritzades per a la seva alimentació). Una de les principals actuacions que es realitza des de Benestar Animal és l'esterilització i posterior retorn a les colònies dels moixos. Des de 2018 s'han esterilitzat i retornat a les colònies més de 3.000 moixos, quasi mil esterilitzats en el que duim de l'any 2021.

Es considera que aquest programa de colònies felines (amb voluntaris autoritzats, complint el protocol, alimentació adequada i controlada, esterilitzacions...) és la millor forma i l'èticament adequada de gestionar les poblacions urbanes de moixos. Un dels objectius actuals de l'Ajuntament de Palma és donar més difusió al programa, incorporar més persones voluntàries i evitar que existeixin colònies incontrolades, a llocs poc adequats, amb moixos sense esterilitzar, malalts, alimentació no adequada que afavoreix plagues, perjudicis a la fauna autòctona, etc.

Data darrera modificació: 28 d'octubre de 2021

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226