Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

La línia 2 de l'EMT, que recorre tot el centre històric i comercial, esdevé gratuïta

18 de setembre de 2021

Aquesta acció vol reforçar el conjunt de mesures que entraran en vigor amb Palma Camina creant una alternativa gratuïta per a arribar al centre de forma sostenible

El bus que realitza aquest recorregut circular pel centre històric estarà vinilat amb la imatge de Palma Camina i la línia passarà a denominar-se Centre Ciutat

Hila:"Presentam una iniciativa molt important, que no s'ha fet abans i que va en la línia d'una aposta decidida per la mobilitat sostenible i que passa per donar alternatives al vehicle privat"

Palma, 18 de setembre de 2021.- El batle de Palma, Jose Hila, juntament amb el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, el gerent de l'EMT, Mateu Marcús, la directora general de l'Àrea, Irene Nombela, i el gerent de l'SMAP, Pedro Manera, han anunciat avui que la línia 2 de l'EMT, que és gratuïta durant aquesta setmana amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Europea, esdevé gratuïta des d'avui de forma permanent.

Aquesta acció, que ja s'aplica a altres grans ciutats espanyoles i europees on s'ha anat consolidant l'aposta per guanyar espai per als vianants, vol reforçar el conjunt de mesures del Pla Palma Camina, que es comença a fer realitat.

"Presentam una iniciativa molt important, que no s'ha fet abans i que va en la línia d'una aposta decidida per la mobilitat sostenible i que passa per donar alternatives al vehicle privat. La Línia Centre Històric serà gratuïta per a tots els usuaris. Pensam que això dona alternatives reals juntament amb l'ampliació de Bicipalma, els aparcaments dissuasius o zones per a vianants, i tot això s'emmarca en les mesures de Palma Camina perquè el centre sigui un espai més saludable", ha dit el batle, que també ha animat la gent a agafar el bus per a comprar al centre.

Línia Centre Ciutat

Dalmau, ha explicat que aquest bus "respon a les inquietuds de Palma Camina que han expressat diferents entitats de no aïllar el centre de Palma", ha dit, i ha recordat que aquest anunci se suma a l'ampliació de Bicipalma.

A més, el bus que realitza aquest recorregut circular pel centre històric estarà vinilat amb la imatge de Palma Camina i aquesta línia passarà a denominar-se Centre Ciutat.

A partir de la setmana que ve, les persones usuàries d'aquesta línia hauran de validar el viatge a la línia Centre Ciutat amb la Targeta Ciutadana, tot que el viatge no es descomptarà i a les persones sense Targeta Ciutadana se'ls lliurarà un bitllet senzill a preu "0".

La Línia Centre Ciutat té una freqüència de cada mitja hora amb una primera sortida a les 7 del matí i una darrera sortida a les 20.20 hores i connecta el centre amb barris com Bons Aires, el Fortí o el Camp d'en Serralta.

El recorregut que realitza, i que es va ampliar ara fa un any atenent peticions de diferents entitats veïnals, és el següent: Escola Graduada, Gabriel Alomar-el Sindicat, grans magatzems-el Sindicat, pl. d'Espanya-Estació Intermodal, Comte de Sallent, General Riera-Ticià, Balanguera, Rodríguez Méndez-Argentina, passeig de Mallorca-Instituts, Jaume III, pl. de la Reina-Catedral, pl. de Cort, pl. d'en Coll, pl. de la Quartera, Jutjats nous.

Data darrera modificació: 20 de setembre de 2021

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226