Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

Model de Ciutat aprova la consolidació de la relació de llocs de treball del Patronat Municipal de l'Habitatge

14 de setembre de 2021

El PMH-Riba ha estat el primer organisme autònom de l'Ajuntament de Palma a aprovar definitivament la relació de llocs de feina el passat mes de març i ara aprova la creació del registre de tot el personal i les ocupacions dels treballadors a cada un dels llocs ja definits

Neus Truyol: "És prioritari ordenar el personal i modernitzar les eines de treball per a fer més eficient el Patronat i el servei públic que presta"

Palma, 14 de setembre de 2021.- La regidora de Model de Ciutat ha exposat en roda de premsa els temes que es tractaran en la reunió del Consell Rector del Patronat Municipal de l'Habitatge-Riba. Concretament ha detallat dos assumptes de gran importància per a l'organització dels recursos interns i per tant que milloraran el servei públic.

Neus Truyol ha explicat que els objectius són "desplegar el Pla estratègic del Patronat i recentrar les prioritats en la rehabilitació de barris, i per tal de fer-ho hem d'ordenar els recursos humans i modernitzar les eines de treball". Ha recordat que el passat mes de març es varen produir una aprovació històrica per al PMH i per a l'Ajuntament en el seu conjunt, amb l'aprovació de la relació de llocs de treball, el catàleg de funcions i l'organigrama de l'organisme autònom. "Avui donam una passa més i aprovam la creació del Registre de tot el personal del PMH-Riba i les ocupacions dels treballadors i treballadores en cada un dels llocs de feina definits en la RLT.

El PMH-Riba consta una plantilla actualment de 34 persones com a personal laboral, i la relació de llocs de treball preveu la configuració de fins a 43 llocs de treball, és a dir 9 llocs de nova creació. "Amb la reordenació de la plantilla, s'han creat noves àrees diferenciades que estan en consonància amb els objectius estratègics del Patronat: rehabilitació de barris i promoció d'habitatges, la gestió del parc municipal d'habitatge públic, i una tercera àrea de serveis centrals, jurídics i administratius", ha afegit la regidora de Model de Ciutat i presidenta del PMH-Riba.

Truyol ha recordat que la relació de llocs de feina i l'organigrama varen ser aprovats en taula de negociació sindical sense cap vot en contra. "Aquest és un procés molt valuós i fruit de mesos de negociacions intenses amb el personal del Patronat i que ens permet donar passes endavant en l'organització interna després d'anys de deixadesa en aquest àmbit. Ara disposam d'una estructura pensada, coherent, reforçada que contribueix a ordenar la feina, prioritzar els objectius i donar resposta real a la missió i visió del PMH-Riba: la rehabilitació de barris i gestió dels habitatges municipals", ha explicat la presidenta.

A més, el gerent del PMH-Riba, Josep M. Rigo, presenta al Consell Rector un informe relatiu a un nou programa de gestió desenvolupat pels serveis informàtics del Patronat que permet disposar d'una eina bàsica de treball que permet generar consultes i informes actualitzats, automatitzar processos de gestió de contractes, i agilitzar les comunicacions internes.

"Hem de gestionar diàriament més de 430 contractes en règim de lloguer, amb un nombre d'incidències mensuals de 528, que afecten gairebé un miler d'usuaris. El programa GestHabitat ens permet gestionar de forma àgil i transparent i millorar els controls dels habitatges municipals". Per exemple, es millora la comunicació i de la part tècnica amb l'empresa de manteniment per a avisar de les incidències d'un habitatge.

Paral·lelament, el gerent ha informat que el Patronat ha adquirit llicències del programa Revit, un programari de BIM multidisciplinari per a dissenys de major qualitat, que permet modelar en 3D amb precisió, actualitzar automàticament plànols de planta, alçats i seccions, entre d'altres millores. "La modernització de les eines de treball és una premissa bàsica per a evolucionar i realitzar projectes de millora dels edificis municipals amb un nivell de qualitat molt elevat".

Data darrera modificació: 14 de setembre de 2021

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226