Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

Valoració del dispositiu policial a l'estiu amb la presència de 66 agents en pràctiques

14 de setembre de 2021

Durant aquest any 2021, s'han aixecat més de 2.500 actes per botellada, la majoria els mesos d'estiu

Palma, 14 de setembre de 2021.- L'Àrea de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma considera que la incorporació d'un total de 66 agents en pràctiques, 18 dels quals són dones, a la plantilla ha estat un èxit. Aquesta circumstància ha suposat un increment substancial de la presència de la dona en el total de la plantilla i en cada una de les unitats operatives.

En concret, els agents han prestat servei tal com disposa la relació de llocs de treballs per als policies funcionaris en pràctiques, amb torns que abasten els torns de matí, horabaixa i nit, i els solapaments d'horabaixa-nit.

Així, aquest inici de les pràctiques en el període d'interrupció estival del curs de l'Escola Balear de l'Administració Pública (EBAP) s'ha traduït en l'aprofundiment en el coneixement de les diverses unitats de la Policia Local de Palma i les funcions que desenvolupen.

També suposa altres avantatges com ara:

  • Integració progressiva en el col·lectiu que les ha de rebre en pocs mesos. Acolliment progressiu i des de diferents perspectives.
  • Consolidació dels aprenentatges teòrics de l'escola i predisposició per a adquirir nous coneixements en el moment de la reincorporació a l'EBAP.

Per altra banda, la seva presència ha suposat l'increment dels efectius a les unitats de destinació.

Concretament:

  • Increment d'un 75% d'efectius al reforç d'estiu
  • Increment d'un 40% d'efectius a la Unitat Nocturna
  • Increment d'un 18% d'efectius a la Divisió de Seguretat Ciutadana

Aquest increment en les unitats de reforç d'estiu que han permès afrontar d'una manera fluida una temporada incerta i volàtil.

Així mateix, la incorporació de personal de pràctiques ha suposat també un increment de personal a altres unitats de manera menys importat, però per a les quals ha suposat un reforç significatiu, com Seguretat Viària i Trànsit, Policia Comunitària, Sala 092 i Policia judicial.

Per altra banda, el començament de les pràctiques en el període d'interrupció estival del curs de l'EBAP, implica la reducció de la fase de pràctiques en el municipi un cop finalitzat el curs bàsic, la qual cosa suposa reduir el temps per a la plena integració a la plantilla i l'acompliment total de les funcions assignades.

Algunes xifres

Durant aquest any 2021, s'han aixecat més de 2.500 actes per botellada. Aquest agost, se n'han registrades ja 410; al juliol, 632; i al juny, 158. També s'han aixecat 78 actes per escopir, orinar o defecar al carrer; 97 per l'ús indegut d'equips de so, amplificadors, altaveus, per exemple.

Respecte a l'incompliment de normativa sanitària hi ha registrades un total de 10.598 actes: 2.837 per incompliment del toc de queda, 2.903 per ús indegut de la mascareta i 4.068 per reunions de no convivents. La resta són per altres conceptes.

Específicament, dins els dispositius covid amb Policia Nacional i les conselleries de Turisme i Sanitat, s'han aixecat 4.067 actes (372 al juliol, 259 a l'agost i 192 al setembre). El primer semestre se'n varen aixecar 3.244.

Data darrera modificació: 14 de setembre de 2021

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226