Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

L'Àrea d'Infraestructures aprova el projecte de millora de l'accessibilitat i de la urbanització del barri de Son Dameto

28 de juliol de 2021

La Junta de Govern ha aprovat avui el projecte que preveu invertir 539.114 euros per a pacificar el trànsit d'aquest barri, sembrar uns 30 arbres més als carrers i eixamplar voreres

Pastor: "És un projecte que ha rebut la participació dels veïns de la barriada i que implanta un nou model de barri a Palma més sostenible i accessible i de com volem que sigui la nostra ciutat"

Palma, 28 de juliol de 2021.- La Junta de Govern ha aprovat avui el projecte de millora de la urbanització, de l'accessibilitat dels vials i els espais lliures públics del barri de Son Dameto. El projecte que avui s'ha aprovat fa referència al carrer de Vicenç Juan i Rosselló (carrer de Pasqual Ribot-carrer de Son Dameto).

Aquest projecte, que executarà l'Àrea d'Infraestructures i Accessibilitat, forma part de tot un conjunt d'actuacions (fins a 13 actuacions) que es volen anar executant a Son Dameto amb la intenció de millorar l'accessibilitat d'aquesta zona de Palma, la seguretat viària i anar creant més espais per a sembrar arbrat en aquest barri.

La tinenta de batle d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, ha explicat que aquest projecte permetrà sembrar uns 30 arbres més en aquest entorn amb un centre de salut i el CEIP Son Pisà. "És una actuació important que va rebre les aportacions dels veïns de la barriada, que ens permetrà sumar arbres per a assolir l'objectiu 10.000 i que vol implantar un nou model de barriada més sostenible i accessible", ha dit Pastor i ha recordat que ajudarà a incrementar la "massa verda" de Palma.

El projecte consisteix en la reurbanització d'aquest espai i permet eixamplar voreres, reordenar el trànsit de la zona i crear espais per a sembrar més arbres, especialment al costat del CEIP Son Pisà, mantenint les mateixes places d'aparcament.

L'actuació principal consisteix a establir un sentit únic de circulació i crear una voravia davant el col·legi i del tram en corba del carrer de Vicenç Juan i Rosselló.

Així les voreres d'aquest carrer passen dels 1,5 metres actuals fins als 3,5 metres. Així mateix, s'ha previst disposar 30 nous escocells i desplaçar les faroles, i també construir noves canalitzacions.

Aquest conjunt d'actuacions permetran pacificar el trànsit intern del barri i reduir els conflictes entre encreuaments, donant prioritat als vianants.

La millora de Son Dameto aposta també per dotar de més arbres i més ombres aquest barri. En concret, al carrer de Vicenç Juan i Rosselló (tram final entre Martí Boneo i Pasqual Ribot), al carrer i la glorieta de Martí Boneo, a la glorieta de la Policia Local i als carrers deVicenç Juan i Rosselló i de Son Dameto es plantaran més arbres.

Més actuacions:

  • Carrer de Vicenç Juan i Rosselló: s'implanta el sentit únic, s'amplia la vorera d'1,5 metres a 3,5 metres i es disposa de nou arbrat a la vorera que s'eixampla amb fanals nous i nous arbres.
  • Itineraris accessibles: es creen itineraris als quals es garanteix que hi ha una amplada mínima lliure d'obstacles d'1,80 metres sense escales. El pendent transversal és del 2%.
  • Es garanteix la continuïtat dels itineraris per a vianants accessibles als punts d'encreuament de vehicles.
  • L'alçada màxima de la vorera és de 12 centímetres. Es rebaixa el nivell del paviment.

Data darrera modificació: 28 de juliol de 2021

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226