Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

El Consell d'Administració de l'EMT dona llum verda a l'adquisició de cinc busos elèctrics amb pila d'hidrogen

28 de juliol de 2021

Ahir s'aprovà iniciar la licitació de cinc vehicles de 12 metres per un import base de 4.832.135 euros

L'adquisició d'aquests vehicles s'ha inclòs al projecte de finançament europeu Green Hysland, que promou el desenvolupament d'energies netes

Dalmau: "Palma, juntament amb Barcelona i Madrid, esdevindrà pionera en la implantació d'aquesta energia de zero emissions al transport públic"

Palma, 27 de juliol de 2021.- El Consell d'Administració de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) va donar llum verda ahir a l'adquisició de cinc busos elèctrics amb pila d'hidrogen. Així, l'empresa municipal inicia ara el procés de licitació d'aquests vehicles amb un preu estimat per unitat de 798.700 euros i un import base de licitació de 4.832.135 euros, IVA inclòs.

L'adquisició d'aquests cinc nous busos estarà finançada pel Govern a través de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius i aquests vehicles s'alimentaran amb part de l'hidrogen que es produirà a la planta de Lloseta, que esdevindrà un exemple del camí cap a la neutralitat climàtica, la descarbonització i la protecció del medi ambient que està impulsant el Govern.

En aquest sentit, l'adquisició d'aquests cinc busos ha estat inclosa al projecte europeu anomenat Green Hysland, de desenvolupament d'ecosistemes d'hidrogen a Mallorca, que s'emmarca en els objectius de lluita contra el canvi climàtic per a 2050 i té per objectiu que l'illa esdevingui un referent europeu en matèria d'energies de zero emissions.

Innovació en zero emissions a escala estatal

El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, valora molt positivament l'inici d'aquest procés. "La integració d'aquests nous busos a la flota de busos de l'EMT és una passa més en l'aposta per una mobilitat sostenible i, a més, fa que Palma, juntament amb Barcelona i Madrid, sigui una ciutat pionera pel que fa a l'ús d'energies de zero emissions en el seu transport públic", explica Dalmau.

Els nous busos elèctrics amb pila d'hidrogen seran vehicles de 12 metres amb propulsió elèctrica, que disposen de cel·les d'hidrogen per a generar electricitat a bord de forma continuada a partir de l'hidrogen, i per tant, generen zero emissions a escala local.

Aquests vehicles tenen l'avantatge de no estar condicionats a infraestructures fixes durant la jornada i la recàrrega es du a terme a cotxeres en un procés de recàrrega àgil.

Data darrera modificació: 29 de juliol de 2021

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226