Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

PalmaActiva concedirà ajuts per valor de prop de 3 milions d'euros

21 de juliol de 2021

Palma, 21 de juliol de 2021,- La Junta de Govern ha donat avui el vistiplau a quatre línies d'ajudes de PalmaActiva, el gruix d'elles adreçades a pal·liar els efectes de les restriccions imposades per mor de la pandèmia sanitària de la COVID-19.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero, ha comparegut en roda de premsa per explicar aquests ajuts, dels quals ha dit que "és molt important pel consistori posar-nos del costat dels empresaris i treballadors afectats per la crisi econòmica. Amb aquests ajuts continuem amb les subvencions del 2020 i destinem més recursos del consistori per tal d'ajudar a la ciutadania."

Establiments emblemàtics.

Avui s'han aprovat les bases i convocatòria pública de subvencions destinades a donar suport a la competitivitat del comerç a la ciutat de Palma, i concretament a aquells comerços inclosos al Catàleg d'Establiments Emblemàtics de Palma 2021. Aquesta convocatòria està emmarcada dins del Pla Estratègic de Subvencions de PalmaActiva atès el seu interès general i social.

L'objectiu és contribuir a la protecció i conservació dels comerços que formen part del Catàleg d'Establiments Emblemàtics de la ciutat 2021 per coadjuvar el seu manteniment i fer front a les despeses ordinàries i corrents generades durant el període 2021, que poden incloure diferents conceptes com subministraments, despeses de lloguer del local afecte a l'activitat, costos de personal, publicitat, neteja, etc. Pel fet que en ells concorre la situació de formar part del catàleg.

En total s'hi destinarà una despesa màxima de 100.000 euros.

Serveis essencials MercaPalma

Així mateix s'han aprovat les bases i la convocatòria pública de subvencions per a la concessió d'ajuts econòmics dirigits a les petites empreses, microempreses i autònoms, agroalimentàries ubicades a l'operador crític de serveis essencials MercaPalma.

L'objectiu d'aquests ajuts és pal·liar els efectes negatius provocats per les restriccions adoptades per tal d'aturar els contagis de la COVID-19 durant els períodes 2019 i 2020.

Es destinarà una despesa màxima de 200.000 euros.

Ajusts per la caiguda de facturació per la COVID-19.

Les bases i la convocatòria pública de subvencions per a la concessió de subvencions destinades a donar liquiditat de forma immediata a les petites empreses, microempreses i autònoms per pal·liar els efectes provocats per la COVID-19 pel que fa a la caiguda de la facturació i per tal d'afavorir l'estabilitat de l'ocupació.

La despesa serà d'1.975.000 euros, dels quals es destinarà 1.676.000 euros a la línia 1 (caiguda d'ingressos) i 299.000 a la línia 2 (afavorir l'estabilitat de l'ocupació).

Vals de descompte comerç local

S'han aprovat les bases i la convocatòria pública de subvencions dels vals descompte per adquirir productes al comerç local i de proximitat adherit amb la finalitat de reactivar la recuperació de l'activitat econòmica comercial i del sector serveis. Tindran un preu de 20 euros i amb ells es podran adquirir productes al comerç local i de proximitat adherit per valor de 30 euros.

Es destinaran 500.000 euros.

Data darrera modificació: 21 de juliol de 2021

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226