Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

L'Ajuntament llança un concurs per a escollir el "Tianet", el pastís que representi les festes de Sant Sebastià

1 de desembre de 2020

Els professionals que vulguin participar-hi poden presentar les seves propostes fins al pròxim 18 de desembre

Jarabo: "Volem aportar identitat a la festa que, els darrers anys, ha agafat forces gràcies a la implicació de moltes entitats veïnals i ciutadanes"

Palma, 1 de desembre de 2020.- El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, i la directora general de Participació Ciutadana, Clàudia Costa, han presentat avui el concurs "Pastís de Sant Sebastià" amb el qual el consistori cerca un producte que s'anomenarà "Tianet" i que, amb el temps, s'associï a les festes del patró de la ciutat i es consumeixi habitualment per aquestes dates.

El concurs va adreçat als artesans i professionals del forn i la pastisseria que elaborin els seus productes a Palma. Els establiments que desitgin participar-hi ho poden fer presentant una única proposta de Pastís de Sant Sebastià amb una fotografia del producte final, els ingredients amb què ha estat elaborat, el preu final de venda al públic.

A través del programa de festes de Sant Sebastià 2021 es proposarà a la ciutadania una ruta de degustació amb la finalitat que cada forn o pastisseria, a més d'oferir els seus productes habituals, pugui presentar, donar a conèixer el seu producte candidat al concurs.

Un jurat integrat per representants de l'Ajuntament de Palma, l'Associació de Forners i Pastissers de les illes, l'Associació de la Petita Indústria de Fleca i Pastisseria de PIMEM, l'ASCAIB, l'Obrador de Sant Sebastià i la ciutadania mitjançant la plataforma Tu Fas Palma decidirà el guanyador.

El pastís que aconsegueixi la puntuació major passarà a tenir el títol honorífic de "Pastís de Sant Sebastià". El guanyador es compromet a facilitar la recepta completa del producte.

Per al regidor Alberto Jarabo aquesta iniciativa cerca també visibilitzar el gremi de forners i pastissers, fent valer la seva feina, alhora que involucra la Ciutadania en la festa: "Creim que existeixen productes gastronòmics vinculats a altres festes a l'illa però ens en mancava un per a les festes de Palma. Volem aportar identitat a la festa que, els darrers anys, ha agafat forces gràcies a la implicació de moltes entitats veïnals i ciutadanes. L'objectiu és, a més, que es consolidi aquest producte i que ens ajudi a fer créixer el sentiment de comunitat."

La composició d'aquest pastís pot ser tant dolça com salada i dependrà de la capacitat creadora de cada artesà. Els ingredients han de ser els propis de la cuina mallorquina. El resultat final del producte hauria de tenir un preu de mercat raonable i a l'abast de tota la ciutadania. La seva elaboració no ha de ser especialment complicada, ja que per a ser un producte popularment acceptat és important que es pugui fer a casa. La recepta es publicarà al programa de Sant Sebastià.

Els establiments interessats a participar-hi es poden inscriure de dilluns a divendres entre les 9 i les 14 hores a les dependències de Participació Ciutadana. El pròxim 29 de gener es donarà a conèixer el guanyador.

Data darrera modificació: 2 de desembre de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226