Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

L'Ajuntament de Palma comença les obres del Centre de Serveis Socials de Son Xigala

17 de setembre de 2020

El cost del projecte és de gairebé 600 mil euros i es preveu que en mig any estigui enllestit el centre, que donarà atenció a una població potencial de 68.000 persones

Palma, 17 de setembre de 2019.- El batle de Palma, José Hila, el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i la coordinadora general de Benestar, Catalina Maria Trobat, han visitat avui les obres del Centre de Serveis Socials d'Atenció Primària de Mestral, a la barriada de Son Xigala, a la cantonada entre els carrers del Sebel·lí i de Florència. El cost del projecte –realitzat per l'Àrea de Model de Ciutat– és de gairebé 600 mil euros i el termini previst d'obres, de mig any. El Centre ocuparà la primera planta i a la planta baixa la Conselleria de Serveis Socials hi construirà un centre de dia per a persones majors, amb una capacitat de 30 places. En concret, la primera planta tindrà una superfície de 424 metres quadrats i es dividirà en dues meitats. En una hi haurà les dependències dels treballadors socials, direcció i sala de reunions; i una altra serà per al públic i despatxos. A més, inclourà una aula multiusos per a activitats.

El centre atendrà una població potencial de 68.000 persones de les barriades de Son Cotoner, el Camp d'en Serralta, el Fortí, Son Dameto, Son Serra-la Vileta, Son Ximelis, Son Roca, Son Rapinya, Son Peretó, Los Almendros, Son Flor i Son Anglada. "Estam molt satisfets de ser avui aquí perquè es tracta d'una reivindicació històrica. Tot i que estava previst executar aquest projecte el 2011, finalment va quedar aparcat i amb moltes traves administratives que s'han pogut salvar. Amb aquest nou centre l'equip de govern continua amb la política d'acostar els serveis públics als barris. Cal recordar que aquesta legislatura passada es va obrir un nou Centre Municipal de Serveis Socials a Son Gotleu, que també era ben necessari", ha dit Hila.

"Actualment el centre que atén la població d'aquesta barriada és el del Jonquet, clarament fora del seu territori, i pot arribar a poc més de dues mil persones. Solucionar aquesta situació era una necessitat urgent i ho feim perquè creim que l'Administració ha d'estar al servei de la ciutadania, especialment de la més vulnerable".

El finançament del projecte prové de la Llei de capitalitat, i s'ha hagut de modificar a l'alça, ateses les necessàries adaptacions a les noves normatives de construcció i a la reconstrucció de noves instal·lacions, que s'han vist deteriorades durant aquests anys d'abandonament.

Data darrera modificació: 17 de setembre de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226