Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

L'Ajuntament lliura els Premis Rosa Bueno 2020

15 de setembre de 2020

Palma, 15 de setembre de 2020.- El batle de Palma, Jose Hila, i el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, han assistit avui capvespre a l'acte de lliurament dels Premis Rosa Bueno 2020, que ha tingut lloc al vestíbul de l'Ajuntament.

Aquests guardons tenen per objectiu fer valer i donar suport a projectes realitzats per col·lectius i entitats ciutadanes no lucratives que impulsin la participació, el compromís i l'organització ciutadana en la recerca de solucions alternatives a problemes concrets del territori en el qual intervenen.

A causa de la situació sanitària motivada per la pandèmia del covid-19, enguany s'ha celebrat un acte breu amb assistència reduïda en què s'han entregat els premis a les cinc categories que abraça a convocatòria.

El batle ha volgut valorar la feina de les entitats veïnals: "La nostra ciutat deu molt a la lluita veïnal. Hem introduït millores i cobert moltes necessitats bàsiques a barriades gràcies a les vostres reclamacions. Entre tots i totes anirem avançant cap a una Palma amb més qualitat de vida als barris, més igualitària, amb més espais per a compartir, més zones verdes i on la feina organitzada dona els seus fruits. Sou fonamentals per a aconseguir-ho."

El regidor Jarabo ha explicat que "avui el protagonisme correspon a les persones i entitats que fan una feina imprescindible i ho fan en silenci, creant comunitat i ajudant a la cohesió de les societats diverses que conviuen a la ciutat. Els seus rostres representen el millor de nosaltres mateixos, l'orgull d'haver contribuït a atendre les necessitats més properes dels nostres veïnats i veïnades, les seves mirades reflecteixen la satisfacció d'haver posat el seu granet d'arena perquè la nostra ciutat sigui un lloc més digne per viure. El meu agraïment és al seu esforç i a la seva estimació per la ciutat de Palma."

A la convocatòria d'enguany s'hi han presentat un total de 14 candidatures que foren avaluades pel jurat, que va decidir els guanyadors. En la categoria de projectes de col·lectius i associacions sense ànim de lucre els quatre premiats rebran cadascun una dotació econòmica de 2.500 euros. Són els següents:

  • Associació Barri Cívic Santa Catalina per l'impuls a la participació ciutadana com a eina de transformació social
  • AV Es Molí - Rafal Vivero per l'impuls a la participació juvenil
  • Associació Acció Solidària per l'impuls a la participació dels sectors socials vulnerables o en risc d'exclusió social
  • Associació Naixença per l'impuls a la igualtat de gènere des del teixit associatiu

Hi ha, a més, un cinquè premiat per la trajectòria personal en matèria de participació ciutadana i reforç del teixit associatiu, a qui se li lliura una escultura d'un artista local. En aquest cas, el guardonat és Antonio Tortonda Domínguez.

Cal recordar que la figura de Rosa Bueno forma part de la història del moviment veïnal i de les organitzacions ciutadanes sense ànim de lucre de la ciutat de Palma. El seu compromís personal, sempre en el marc de l'activitat col·lectiva i de les organitzacions socials, s'ha convertit en un referent inqüestionable, entre altres per la seva tasca per a potenciar la participació ciutadana en els barris, en les organitzacions socials diverses, en els grups d'activitats populars i també en els òrgans de participació institucionals.

Data darrera modificació: 16 de setembre de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226