Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

"Green Book", "Una cuestión de género" i "Dolor y gloria": fites del Cinema a la Fresca 2020, que del 4 d'agost al 15 de setembre arriba a la 34a edició

31 de juliol de 2020

Enguany el Cinema a la Fresca s'adapta a la nova normalitat i canvia la seva ubicació a Ses Voltes, amb un total de 18 pel·lícules

Palma, 31 de juliol de 2020.- El director general de Música i Arts Escèniques de l'Ajuntament de Palma, Miquel Àngel Contreras, ha presentat avui la programació de Cinema a la Fresca d'enguany. El tradicional Cinema a la Fresca a Palma se celebrarà a Ses Voltes, amb un canvi d'ubicació provisional motivat per la seva adequació a la nova normalitat, al control de cabudes establert i al compliment de les mesures de distanciament social.

La programació de Cinema a la Fresca començarà dia 4 d'agost amb la projecció de la pel·lícula Actrius, com a homenatge necessari a Rosa Maria Sardà, actriu catalana que ens va deixar el passat 11 de juny. En la mateixa línia, es faran homenatges a José Luis Cuerda, amb la projecció de la seva darrera pel·lícula, Tiempo después, dia 22 d'agost, i a Kirk Douglas amb el film Hombres olvidados, dia 9 de setembre, la qual, a més de ser una de les grans pel·lícules desconegudes protagonitzades per aquest mite de la pantalla ens serveix, donada la seva temàtica, per a encetar les activitats del Mes de Cultura Jueva a Palma.

Les projeccions s'estendran fins al 15 de setembre, amb cloenda a càrrec d'una pel·lícula emmarcada dins el Festival de Cinema Italoespanyol. Així, del 4 d'agost al 15 de setembre es projectaran 3 pel·lícules setmanals, els dimarts, dimecres i dissabtes.

El dimarts serà el dia de les pel·lícules en llengua catalana, com araActrius, de Ventura Pons (drama, premi Goya al millor guió adaptat), Un pla perfecte, de Michael Hoffman (comèdia), o una de les projeccions més destacades de la darrera edició del Cinema de Muntanya de Palma, com ara La ola sin fronteras, de Julián i Joaquín Azulay i Fernando Salem (documental), entre d'altres.

Els dimecres es projectaran films en versió original per a diferents públics. Destaquen Que guapa soy, d'Abby Kohn i Marc Silverstein (comèdia), Ultimátum a la tierra d'Scott Derrickson (cinema clàssic), Basada en hechos reales, de Roman Polanski (thriller).

Finalment, els dissabtes s'emetran diversos èxits de temporada, com ara Bajo el mismo techo, de Juana Macías (comèdia), Dolor y gloria, de Pedro Almodóvar (drama, temàtica LGTBI), o Yuli, d'Icíar Bollaín (drama).

Així, es projectaran un total de 18 pel·lícules en aquest espai emblemàtic de Palma, a les quals se sumen 10 films infantils en llengua catalana, que ja han començat a exhibir-se a diferents barris vulnerables de Palma en coordinació amb l'Àrea de Benestar Social i emmarcades dins el Pla d'infància d'estiu, presentat recentment. Per tant, això fa un total de 28 projeccions al llarg de l'estiu entre la programació central a Ses Voltes i les projeccions a barris vulnerables.

El director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras, ha afirmat que "amb aquesta programació proposam una cartellera variada i per a tots els públics, garantint la presència de la llengua catalana i també reforçant l'aposta pels films en versió original. Es manté d'aquesta manera una programació que pretén agradar als amants del cinema de qualsevol edat i interessos culturals".

Finalment, cal recordar que la cabuda a Ses Voltes és limitada i restringida per motius de salut pública per la lluita contra el covid-19 i que per això serà necessari assistir-hi amb invitació prèvia. També serà obligatori l'ús de mascareta, ocupar el seient preassignat i mantenir les distàncies de seguretat establertes. A més, a causa de les circumstàncies actuals i de les restriccions sanitàries, es demana als espectadors que segueixin en tot moment les indicacions de l'organització.

Tota la informació i la descàrrega d'invitacions es podrà fer a través de www.palmacultura.cat i l'app PalmaCultura, sempre amb una setmana d'antelació a la projecció i per a un màxim de dues persones per reserva.

Data darrera modificació: 3 d'agost de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226