Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Les obres de reurbanització de carrers i d'adequació del solar on se situava el bloc VIII del Camp Redó avancen a bon ritme

31 de juliol de 2020

La intervenció que executa Infraestructures suposa una inversió de 249.379,82 euros i inclou actuacions per a embellir tant l'espai lliure públic com els vials que el connecten amb la resta de la barriada

Les obres es desenvolupen a l'espai guanyat on s'ubicava el bloc VIII, que Model de Ciutat va esbucar a finals de 2019 després de completar un llarg procés d'expropiació

Hila: "L'actuació millorarà l'àmbit i permetrà que el Camp Redó tengui un nou punt de trobada"

Palma, 31 de juliol de 2020.- El batle de Palma, José Hila, la regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, i la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, han visitat avui les obres de reurbanització d'un tram del carrer de l'Infant Pagà, entre els carrers d'Alfons el Savi i Joan d'Àustria, i el condicionament del solar públic. Les obres es desenvolupen a l'espai guanyat on s'ubicava el bloc VIII del Camp Redó, que l'Àrea de Model de Ciutat va esbucar a finals de 2019 després de completar un llarg procés d'expropiació.

"Creim que era important actuar en aquest àmbit. Per això iniciàrem durant el passat mandat un procediment d'expropiació per a esponjar el barri amb l'esbucament del bloc VIII, que avui ha arribat a una de les darreres passes, les obres de millora del solar perquè sigui un nou punt de trobada per al Camp Redó", ha dit Hila. Per al batle de Palma "millorar les barriades de Palma és una prioritat, donam resposta a la ciutadania actuant i dignificant els nostres barris". L'actuació al solar del bloc VIII "millorarà tot aquest àmbit amb nous paviments, soterrament de cablejat aeri, instal·lació de pluvials, nou arbrat i enllumenat". És un projecte que se suma a d'altres que s'han executat al Camp Redó "i que han suposat una inversió de més d'1 milió d'euros" per part de l'Ajuntament.

La regidora de Model de Ciutat ha remarcat que "aquest projecte representa una passa més dins el procés ambiciós i de futur per a generar espais lliures i dignificar l'entorn que volem per a la barriada del Camp Redó i específicament per als habitatges socials on avui ens trobam". Truyol ha explicat que "donam compliment a una demanda històrica: volem barris a escala humana, on els veïns i les veïnes tenguin espais de lleure i zones verdes a prop". La regidora d'Infraestructures ha afirmat que "amb aquestes obres renovam les xarxes de serveis del Camp Redó i transformam aquest barri en un espai accessible i amable".

Solar del bloc VIII

L'adequació del solar, que executa l'Àrea d'Infraestructures, es va iniciar fa un mes. Millorarà tot aquest àmbit amb nous paviments, soterrament de cablejat aeri, instal·lació de pluvials, nou arbrat i enllumenat. Així, s'instal·laran 14 fanals nous i se sembraran 13 arbres més. La previsió és que l'obra estigui enllestida en uns tres mesos. La inversió que es realitzarà és de 249.379,82 € euros, que procedeixen de la Llei de capitalitat.

El solar del bloc VIII s'adequarà amb paviment tipus sauló i s'executarà conjuntament amb els carrers contigus d'aglomerat amb sistema de plataforma única.

Millora del barri

Aquesta actuació s'emmarca en el procés de millora d'aquest barri de Palma amb diverses actuacions i és una continuació de la intervenció que es va executar entre gener i març de 2020 en aquest barri amb una inversió d'uns 450.000 euros, que ha permès reurbanitzar un total de 2.200 metres quadrats de carrers, on s'han renovat 18 fanals i s'han plantat 27 arbres nous. Als carrers de Cotlliure i de Felip II les voreres són tipus panot i la resta de carrers s'han adequat amb el sistema de plataforma única. Amb aquest conjunt d'inversions es millora l'espai públic del barri del Camp Redó de forma integral.

Data darrera modificació: 31 de juliol de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226