Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

L'IME renova per complet el camp de futbol del Secar de la Real

29 de juliol de 2020

L'IME està renovant la gespa i enllumenat d'aquest i altres tres camps municipals: Collerense, la Victòria i Son Roca

José Hila: "Era un compromís que teníem d'aquesta legislatura, la nostra intenció és invertir en esport i invertir en barris"

Palma, 29 de juliol de 2020.- El batle de Palma, José Hila, ha visitat avui el camp de futbol municipal del Secar de la Real, juntament amb Juan Jiménez, president del CD La Unión, equip que té quasi 400 jugadors de 21 categories en aquesta instal·lació esportiva. En aquest camp l'Institut Municipal de l'Esport (IME) està finalitzant la instal·lació de la nova gespa, en una superfície total de 6.645,60 m². Es tracta d'una gespa de darrera generació mixta de monofilaments nervats i fibril·lats.

A més, l'Institut Municipal de l'Esport (IME) està renovant per complet també el sistema de reg, porteries, marcadors i banquetes, a més de l'enllumenat (per un sistema led de baix consum), amb un pressupost total de 181.229,60 euros. L'antiga gespa ja presentava un mal estat, atès que s'havia instal·lat l'any 2006. Els anteriors focus emetien anualment 45 tones més de CO2 que els nous que ara instal·la l'IME.

El batle de Palma ha destacat la satisfacció del CD La Unión per aquestes obres, de les quals ha assegurat que "era un compromís que teníem d'aquesta legislatura. La nostra intenció és invertir en esport i en barris, perquè els nins i nines puguin jugar en el millor camp de futbol". Hila ha destacat el caràcter sostenible del nou enllumenat LED, que permetrà un gran estalvi en la factura elèctrica, atès que habitualment els camps de futbol són instal·lacions d'elevat consum energètic.

A la visita de les obres han estat presents el regidor d'Esports, Francisco Ducrós, juntament amb membres de l'IME; i representants de la junta directiva del CD La Unión.

Projecte global

A més d'aquest camp del Secar de la Real, l'IME està renovant la gespa i enllumenat dels camps de futbol del Collerense, La Victòria i Son Roca, una demanda històrica dels clubs que hi juguen. La inversió per als quatre projectes té un pressupost total de 837.622,22 euros, quantitat que prové de romanents d'anteriors anys, procedents de superàvits municipals.

Aquest projecte de millora dels quatre camps de futbol consisteix en la renovació d'un total de 26.200 m2 de gespa de darrera generació, mixta de monofilaments nervats i fibril·lats; a més del canvi del sistema de reg, porteries, marcadors i banquetes, i la substitució dels focus a il·luminació led. Amb aquest canvi d'enllumenat s'emetran aproximadament un total de 180 tones menys a l'any entre els quatre camps de futbol, a més del corresponent estalvi econòmic.

Pel que fa al calendari d'aquestes obres, la gespa ja està instal·lada i s'està iniciant la substitució dels focus d'halogenurs a projectors led, amb un termini de quatre setmanes.

Data darrera modificació: 30 de juliol de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226