Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

La Junta de Govern aprova la modificació del Pla estratègic de l'Àrea de Feminisme, Justícia Social i LGTBI

15 de juliol de 2020

 Palma, 15 de juliol de 2020. La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha explicat avui la modificació del Pla estratègic de subvencions de la seva àrea per a 2020-2022, aprovada avui a la Junta de Govern; una mesura amb la qual el consistori cerca pal·liar l'impacte econòmic i social a conseqüència del covid-19, ajudant a enfortir el teixit associatiu i els col·lectius especialment vulnerables de la ciutat per raó de gènere, orientació sexual, edat o origen.

Aquesta modificació incorpora, a més, nous ajuts en matèria de feminisme i LGTBI. Pel que fa a l'Àrea de Justícia Social, les bases es publicaran el pròxim mes de febrer.

Segons la regidora Sonia Vivas "aquesta modificació suposa una forma d'adaptar-nos a les necessitats de la ciutadania, i especialment de la gent gran i el col·lectiu LGTBI i feminista. Una forma de tenir cura dels més vulnerables".


Feminisme

Es preveu una dotació de 50.000 € per a dur a terme projectes i actuacions de recuperació de la figura de les dones als espais públics de la ciutat. També es promouran iniciatives adreçades a la reparació, la recuperació i la promoció de l'autonomia personal de les dones i els seus infants en situació de violència de gènere per tal que puguin posar en marxa el seu projecte de vida.

D'altra banda, es duran a terme programes, projectes i actuacions de sensibilització, conscienciació i prevenció sobre altres formes de violència, comportaments masclistes i promoció de la llibertat de les relacions sexuals, difusió del moviment feminista, actuacions per a l'empoderament de les dones en qualsevol àmbit, així com iniciatives per a enfortir i generar xarxes i entitats de dones als espais de comunicació des d'una perspectiva feminista.

Des de l'Àrea s'apostarà també pels projectes per a la capacitació i l'exercici de lideratge de les dones al moviment associatiu, així com projectes de visibilització de les desigualtats en els drets laborals de les dones cuidadores.

LGTBI

La dotació en aquest àmbit serà de 30.000 € per a poder dur a terme iniciatives de promoció i reconeixement de la diversitat d'identitat, orientació sexual i models familiars, projectes d'informació, atenció psicosocial i jurídica del col·lectiu LGTBI. En aquest sentit també s'apostarà per la sensibilització i la formació dels agents educatius, socials i de salut laboral amb l'objectiu que es fomentin els drets d'aquestes persones. Es faran activitats que fomentin la formació i la capacitació de les dones trans perquè puguin accedir al mercat laboral de forma activa i s'empoderin. Una darrera línia de treball aposta per visibilitzar les aportacions realitzades a través de la història per aquest col·lectiu en tots els àmbits de la societat.Gent gran


S'incorporen programes, projectes, recursos, accions i activitats adreçats a prevenir i sensibilitzar sobre l'impacte i els efectes del covid-19 en els col·lectius d'alt risc, com el de la gent gran.

Es faran també projectes per a l'adaptació dels espais en què es desenvolupen activitats associatives per tal d'ajustar-se als requisits imposats per la normativa en matèria sanitària.

Data darrera modificació: 15 de juliol de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226