Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Els ajuntaments de Palma, Maó i Eivissa exigeixen al Govern de l'Estat la derogació, de forma immediata, de la "Llei Montoro"

1 de juliol de 2020

Hila: "Fa tres mesos que els ajuntaments demanam al Govern central poder emprar els romanents per a atendre les necessitats urgents de la ciutadania; és intolerable que no n'haguem obtingut cap resposta"

Palma, 30 de juny de 2020. Aquest dimarts, els ajuntaments de Palma, Maó i Eivissa s'han coordinat en una acció per a fer un front comú i exigir al Govern de l'Estat que derogui la "Llei Montoro" i flexibilitzi la regla de despesa, per a permetre que els consistoris sanejats puguin utilitzar les seves partides del romanent i superàvit de 2019 davant l'actual situació d'emergència.

En aquest sentit, cal recordar que, en aquests moments de màxima dificultat, els ajuntaments estan incrementant la seva partida de despesa per a pal·liar els efectes del covid-19, amb la premissa de poder donar la millor resposta possible a les necessitats de tots els ciutadans i ciutadanes d'aquestes ciutats.

Per aquest motiu, i davant la falta d'avanços en aquest sentit, els tres ajuntaments insten el Govern central i el president de l'executiu a retornar, de forma immediata, l'autonomia de gestió als consistoris que tinguin els seus comptes sanejats, per a poder encarar l'actual situació d'excepcionalitat, amb màxima capacitat de resposta. En el cas de l'Ajuntament de Palma, la derogació de "Llei Montoro" suposaria poder disposar de 35 milions d'euros provinents del superàvit i del romanent de 2019, que no poden ser utilitzats pel consistori palmesà, a conseqüència d'aquesta normativa.

El batle de Palma, Jose Hila, ha afirmat que "ja fa tres mesos que els ajuntaments demanam al Govern central poder emprar els romanents per a atendre les necessitats urgents de la ciutadania". "És intolerable que no haguem obtingut cap resposta; per això en volem ja una resposta i que sigui que se'ns permeti poder utilitzar l'estalvi que durant anys els ajuntaments hem pogut obtenir gràcies a la bona gestió; és urgent que es pugui disposar d'aquests doblers ja", segons Hila.

El batle de Maó, Héctor Pons, ha argumentat que "passen els dies i veim que no es produeixen avanços en aquest sentit". Per altra banda, Héctor Pons ha recordat que "cada vegada suportam més despeses per a pal·liar les efectes del covid; estam assumint la neteja i la desinfecció dels espais públics, i també donant resposta a l'augment de l'atenció social".

Per la seva part, el batle de la ciutat d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha recordat també que "vivim un moment de màxima dificultat". "Som un ajuntament sanejat i, ara més que mai, no té cap sentit mantenir la regla de despesa". En aquesta mateixa línia, Rafa Ruiz ha argumentat que el consistori que lidera disposa de "molts d'estalvis que provenen dels imposts que ha pagat la nostra ciutadania i que no es poden utilitzar".

Data darrera modificació: 1 de juliol de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226